Що чекає iPhone 6

Компанія Apple на презентації нових продуктів пішла на безпрецедентний для себе крок: представила відразу два смартфона різного розміру, пішовши при цьому на поводу у ринку. 

Отже, смартфонів два: це iPhone 6 з діагоналлю дисплея 4,7 дюйма і iPhone 6 Plus з діагоналлю дисплея 5,5 дюйма. По начинці вони один від одного майже не відрізняються: лише процесор в Plus-версії на пару сотень мегагерц могутніше. Це пов’язано з тим, що дозвіл його дисплея вище (1920х1080 проти 1334х750 у звичайного iPhone 6) і через це обробляти дані потрібно трохи більше.

Plus-версія смартфона і сама більше, що логічно. Давні шанувальники iPhone можуть бути шоковані його розмірами: він вище і ширше, ніж Galaxy Note 3, одвічний об’єкт жартів в інтернеті на тему «лопатоподібності»!

Таким чином, він вже входить в ту лігу фаблетів, де знаходяться Lumia 1520 і Xperia Z Ultra – гігантські смартфони з зовсім вже непристойним розміром корпусу.

Те ж саме справедливо і для «маленького» iPhone 6. Хоча 4,7-дюймовий пристрій вже стає стандартом на сучасному ринку смартфонів, «малятком» новий апарат від Apple все одно не назвеш: наприклад, Moto X першого покоління з 4,7- дюймовим дисплеєм вже і коротше нових iPhone..

Товщина апарату: 4,7-дюймова версія має товщину 6,9 мм, а 5,5-дюймова – 7,1 мм.

Наприклад, як заявив редактор Engadget Бред Молен, хоча звичайний iPhone 6 і викликатиме деякі сумніви у користувачів нинішніх смартфонів Apple, але звикнути до новинки можна дуже швидко.

Задовго до анонса про них було відомо практично все: і що їх буде два, і що діагоналі їх дисплеїв складуть 4,7 і 5,5 дюйма. Більш того, приблизно за місяць можна було вже замовити чохли для iPhone 6. Ні в кого не виникало сумнівів, що апарати будуть виглядати якось інакше, ніж на численних витоках.

Експерти вважають, що новинка поб’є рекорди продажів. Так, аналітик Cannacord Genuity Майкл Уоклі заявив, що серед покупців iPhone 6 буде велика кількість тих, хто зараз користується iPhone 5, і навмисно пропустив проміжну модель 5S торік.

В свою чергу, Джин Мюнстер, аналітик Piper Jaffray & Co., пророкує на сторінках USA Today, що вже до кінця року Apple зможе продати близько 92 млн нових iPhone. Для розуміння: в даний момент в світі всього використовується близько 300 млн iPhone різних поколінь. Компанія навіть зіткнеться з певними труднощами, оскільки не зможе повністю задовольнити попит на нові пристрої, вважає Річард Доерті, аналітик Envisioneering Group.