У Житомирі відклали суд над розвідником Правого сектору та тримають його у відділку міліції

У Житомирі судять бійця Правого сектора, командира диверсійної групи Добровольчого Українського Корпусу Віталія Кошубу.

Про це пише відомий  блогер Олена Білозерська у фейсбуці.

За її словами, Віталій попався декілька місяців тому в Житомирі з боєприпасами, які віз на фронт хлопцям. Тоді якимось чином звільнився і поїхав воювати. Представлений до ордену “За мужність”.

“Знищив сотні – не перебільшую – озброєних сепаратистів. Його схопили під час короткотривалого перебування в Києві, привезли на суд у Житомир і хочуть посадити під домашній арешт з браслетом. А ВІН ПОТРІБЕН ТУТ НА ФРОНТІ!” – пише Олена.

Слідчі, запевняє журналіст, на ці факти не звертають увагу. Тому, його друзі по передовій  та журналістка просять в громадськості та депутатів допомоги. Згідно слів Білозерської, суд перенесли, бо суддя не прийшов. Зараз солдата тримають в одному із відділків міліції Житомира.

“Вочевидь, суд буде завтра, коли точно – ще невідомо”, – підсумовує Олена.

За даними LB.ua, Кошуба – киянин, у минулому військовий офіцер-контрактник, раніше брав участь у військовому конфлікті на Балканах у числі українських миротворців. З травня 2014 року учасник АТО на Донбасі.

Відео Олени з Віталієм в селі Степанівка Донецької області. Через добу воно було стерте з лиця землі російськими “Градами”.