​У Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху і влаштували обід для ветеранів

22 вересня з нагоди Дня партизанської слави у Житомирі вшанували учасників підпільно-партизанського руху.

Участь у мітингу біля пам’ятника «Партизанам-підпільникам Житомирщини», який знаходиться біля загальноосвітньої школи №17, взяли більше сотні людей: школярі, представники міської та обласної влади і самі свідки тих буремних подій.

Про своє партизанське життя згадав і учасник Другої Світової війни Іван Якимчук, який у цьому році відзначив свій 104-ий день народження.

«З підпільної організації я потрапив в партизанський загін. У партизанському загоні працював начальником харчування загону і був там до останніх днів війни. Був важко поранений і зараз теж ходити не можу. Нині передусім зичу здоров’я, мирного неба і добра нашій молоді», – побажав усім присутнім ветеран.

Вшанувати пам’ять загиблих та підтримати живих учасників партизанського руху прийшов й засновник компанії «Фаворит» Борислав Розенблат. За його словами, вклад партизанського руху для добробуту майбутніх поколінь важко переоцінити.

«Я хотів ще раз прийти і подякувати нашим ветеранам, людям, які вибороли нашу свободу, зробили все можливе, щоб ми сьогодні існували. Низьких уклін їм за те, що ми маємо можливість просто жити у цій країні», – зазначив Борислав Розенблат.

Після мітингу ветерани війни відвідали будівельні об’єкти компанії «Фаворит». Ветеранів результати роботи Борислава Розенблата, м’яко кажучи, здивували, будинки їм сподобалися. Кажуть, що виглядають яскраво та сучасно.

«Сподобалось те, що будинки, які будує Борислав Розенблат гарні ззовні, поруч них є усе, що треба для життя: аптека, банк, магазини, дитячий майданчик, парковка… Нас здивувало те, що мешканці цих будинків дуже мало платять за опалення – 100 гривень за трьохкімнатну квартиру. Це дуже мало. Невисокою є і ціна за ці квартири з такими енергозберігаючими технологіями. Якщо людина вміє так будувати і успішно займатись бізнесом впродовж багатьох років, значить – допоможе навести лад і в країні», – говорить одна з бабусь.

Після огляду будинків ветеранів пригостили обідом в одному з житомирських кафе.

Прес-служба Борислава Розенблата