У Житомирі затримали професійного домушника, який “почистив” більше десятка квартир

У Житомирі затримали професійного 36-річного домушника, який “почистив” більше десятка квартир у місті.

Про це репортеру повідомили в УМВС.

Затримали молодика після вчинення чергового злочину – квартирної крадіжки з оселі літньої жительки обласного центру, яка була  в цей час у церкві Втім в оселі пенсіонерки йому вдалося розжитись лише вартісним перснем із золота та атрибутом сучасності у вигляді компактного носія інформації – флешки.

З таким нехитрим здобутком у кишенях його і затримали оперативники карного розшуку Житомирського МВ УМВС.

“Збільшення кількості крадіжок з осель житомирян традиційно прийшлося на пору відпусток – липень-серпень. Серед низки подібних злочинів ми виокремили схожі за способом проникнення, наприклад шляхом підбору ключа до замка дверей, та іншими класифікуючими ознаками й розпочали роботу у цих напрямах. Незабаром вдалося вийти на слід одного з домушників”, – коментує начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук.

Затриманий чоловік раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення квартирних крадіжок й, за словами оперативників, є професійним злодієм.

“Підозрюваний, як правило, заходив до під’їзду будинку й орієнтувався на складність доступу до помешкання. Зазвичай, на відкриття обраного дверного замку витрачав до 1 хвилини, – розповідає заступник начальника Житомирського МВ В’ячеслав Дяченко. – У квартирах, переважно, брав не громіздкі речі – ювелірні вироби із дорогоцінних металів, гроші, ноутбуки тощо.”

На даний час слідчими встановлена причетність чоловіка до понад десятка квартирних крадіжок з осель житомирян, проте у правоохоронців є підстави вважати, що цей перелік може стати набагато більшим. 

Нині триває розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч.3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Під час затримання у чоловіка було вилучено специфічні пристосування для відкриття дверних замків, серед яких відмички найрізноманітнішого спектру.

За уже встановленими фактами підозрюваному, відносно якого уже обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.