У Житомирській області місцевий “ґанґстер” на “Копійці” пограбував магазин і двох дівчат по дорозі

В Новоград-Волинському районі 32-річнийґанґстер” на “Копійці” пограбував магазин і двох дівчат по дорозі.

Про це репортер повідомили в УМВС.

До сільського магазину післяобідньої пори вдерся молодик з ножем у руках. Безцеремонно розмахуючи небезпечним предметом чоловік зажадав відпродавчині гроші та харчі.

“Він забрав 200 гривень з каси та продукти. А ще нагріб спиртного та цигарок”, – розповіла згодом правоохоронцям перелякана дівчина.

Агресивний молодик щодуху вибіг з магазину, влетів до припаркованої неподалік «копійки» й за мить зник.

Про зухвалий напад на магазин до міліції повідомив сільський голова.

“Близько 16 години 22 вересня до Новоград-Волинського МВ УМВС надійшло звернення із с. Велика Дражня”, – прокоментував начальник міськвідділу Сергій Рябошапка. – На місце події негайно виїхали не лише слідчо-оперативна група, а й кілька мобільних нарядів оперативників карного розшуку для відпрацювання території населеного пункту та сусідніх сіл з метою встановлення особи нападника та його затримання.”

Допоки тривали першочергові слідчі дії безпосередньо у магазині,розшуківці з’ясовували у місцевих жителів, чи не помітили вони незнайомця на своїх вулицях. Незабаром оперативники мали прикмети нападника та опис його автомобіля, що дозволило зорієнтувати зовнішні наряди міліції на затримання потенційного підозрюваного.

За півтори-дві години з моменту нападу на магазин однією з вулиць села знову мчала «копійка», дуже схожа за описом на розшукувану. Помітивши це авто, оперативники спробували зупинити транспортний засіб. Проте водій проігнорував усі вимоги міліціонерів і лише додав швидкості.

Нетривале переслідування закінчилось для чоловіка за селом у кюветі. Втім, молодик, вибравшись із салону автівки, кинувся навтьоки полем. Пробігавши кілометр, його затримали.

“Згодом з’ясувалось, що чоловік після бешкету у магазині у цьому ж селі на зупинці громадського транспорту взяв випадкову попутницю, пообіцявши довести жінку до райцентру, – продовжує Сергій Рябошапка. – Однак провіз лише кілька кілометрів й, наставивши ножа, змусив віддати золоті сережки, ланцюжок та гаманець.”

Допоки ошелешена жінка таки добиралась до Новограда-Волинського, нападник встиг пограбувати ще одну потерпілу.

Молодик змінив напрям руху і їхав уже не до райцентру, а до сусідньої області. В одному з прикордонних із Рівенщиною населених пунктів також на зупинці запропонував 29-річній дівчині підвезти. Погодившись, згодом потерпіла під погрозою застосування ножа теж позбулася ювелірних прикрас із золота.

Під час огляду в автомобілі, на якому пересувався підозрюваний, було вилучено викрадене із магазину, а також частину ювелірних виробів, відібраних у потерпілих.

Нині за вказаними фактами триває досудове розслідування за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

За словами 32-річного молодика, до речі раніше уже судимого за вчинення тяжкого злочину, він кілька тижнів тому приїхав на Житомирщину до родичів. Відчував потребу у грошах, тому і вирішив ризикнути «підзаробити, як умів».

Нині йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.