В Італії організували екскурсії до затонулого у 2012-у лайнера

В Італії організували екскурсії до лайнера Costa Concordia, затонулого в січні 2012 році біля острова Джильо.

Вартість туру до судна, яке знаходиться в порту Генуї, становить десять євро, пише The Telegraph.

В ході щоденних міні-круїзів туристів підвозять на 200 метрів до корпусу корабля, з тим, щоб пасажири годинної екскурсії змогли розгледіти зруйнований лайнер. В цей час гіди розповідають історію краху Costa Concordia.

Як очікується, екскурсії будуть проводитися протягом двох років, після чого Costa Concordia відправиться в утиль.

Лайнер Costa Concordia затонув в ніч на 14 січня 2012 року: корабель напоровся на риф, занадто близько підійшовши до берега острова Джильо. На його борту було близько 4,2 тисячі пасажирів. В результаті катастрофи загинули 32 людини.

Провину за катастрофу поклали на кількох членів екіпажу (п’ятьох вже засудили до різних термінів ув’язнення), в тому числі капітана, чию справу виділили в окреме провадження. За версією слідства, він випадково направив лайнер на підводні скелі, а коли зрозумів, що судно не врятувати, втік з нього, не віддавши розпорядження про евакуацію. Сам Скеттіно свою провину не визнає.

В вересні 2013 року Costa Concordia повернули у вертикальне положення, а 23 липня поточного року корабель відправився в останнє плавання – за допомогою буксирів він покинув акваторію острова Джильо. 

27 липня лайнер був доставлений в порт Генуї.


Интернет-магазин WITT international прдлагает стильные летние блузки и кофты на любой вкус. Купить, что понравилось, можно сразу онлайн.