В Україні з’явилася чергова “сiм’я”

В Україні з’явилася чергова сiм’я можновладців, руйнівний вплив якої на долю країни та наших вiйськовослужбовцiв ми відчуваємо кожного дня.

Знайомтесь – клан Литвина.

Микола Литвин

Із самого початку АТО державний кордон України був її слабким місцем. Військові неодноразово казали: закрийте кордон, i ми зможемо закінчити АТО. Але за стiльки місяців нiчого не міняється. Звертати увагу на питания кордону почали лише зараз, коли йдуть бойовi дiї, проте ця проблема існує ще з 1991 року. Як не дивно, але за 23 роки Незалежності Україна не спромоглася чітко визначити свої кордони з сусiдами, i сьогоднi це питания є чи не найгострішим. Чому ж неможна визначити кордони нашої лержави? 

Про це слід запитати у Миколи Литвина, голови Державної прикордонної служби України. Цю посаду він займає ще з часiв Леоніда Кучми, точнiше з часiв, коли його брат Володимир Литвин, очолював Адмiнiстраuiю президента Кучми. Згодом Володимир Литвин двічи очолював парламент, і його брату-прикордоинику влалось «пережити вже трьох президентів», за влучним висловом видання «Наші гроші».

При цьому, як відмічає видання «UkrNеws» питання відставки голови Держприкордонслужби Литвина навіть не піднімається.

Петро Литвин

Якщо Миколу Литвина можна докоряти лише за злочинну недбалість, наступний Литвин – Петро, виявив себе справжнім зрадником та дезертиром. Брат глави Держприкордонслужби Миколи Литвина Петро Литвин 25 серпня кинув свою армію i втік з частини, якою командував. Про це в інтерв’ю сайту «Обозреватель» повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Гсннадій Корбан.

«Його брат, який командував сектором Д, позавчора кинув свою армію і втік з сектора (йдеться про генерал-лейтенанта Петра Литвина, брата екс-спікера ВР Володимира Литвина і голови Прикордонної служби миколи Литвина. – Авт.). Командир батальону «Дніпро» Юрій Береза готовий був його за це розстріляти. Я вважаю, що це ганьба для генерала, це клеймо на все життя». А як Ви вважаєте?

Володимир Литвин

Нарешті, Володимир Литвин. Чи має він якесь відношення до воєнних дій в Україні? Авжеж, має. Нещодавно у якості голови комітету з питань безпеки і оборони Верховної Ради Володимир Литвин виступив проти повернення від приватної фірми до Міноборони 16 армійських вертольотів МІ-8МТВ, які перебувають у Африці, і Україна через це не може використати їх на Донбасі.

«Дзеркало тижня» опублікувало уривок з листа Володимира Литвина до Олександра Турчинова, у якому зазначено, що «компанія не може повернути на вимогу Міноборони та Генерального штабу ці літаки Збройним силам, оскільки це спричинить негативні наслідки для держави». Проте з аналізу дій «сім’» Литвиних видається, що негативні наслідки для України спричиняє саме вона.

Громадський рух «Матері військовослужбовців України»