В Житомирі переселенцям зі Сходу шукають житло на зиму

Рятувальники допомогли вимушеним переселенцям переїхати на нове місце проживання.

З червня 2014-го року близько 300 вимушених переселенців зі Сходу України тимчасово проживали у таборі «Літня Церква «Різдва», що в селі Зарічани Житомирського району.

Там відсутнє опалення. Це унеможливлює проживання людей з настанням холодів. 

31 серпня спільними зусиллями обласної влади та співробітниками ДСНС Житомирщини надано допомогу щодо переїзду наших співвітчизників із табору «Літня Церква «Різдва» до закладів, пристосованих для проживання в осінньо-зимовий період. 

60 чоловік було доставлено до спортивно-оздоровчого табору «Олімпієць» в с. Березина Житомирського району та ще 70 чоловік напередодні переселено до готелю «Житомир» у Житомирі. 

Тут передбачені усі необхідні умови для комфортного проживання людей, у тому числі і під час холодів. Харчування буде забезпечуватися за кошти державного та обласного бюджетів.

Рятувальники транспортували особисті речі вимушених переселенців та допомогли їм облаштуватися на новому місці проживання. Також вогнеборці передали гуманітарну допомогу, зібрану колегами Управління ДСНС Житомирщини. В подальшому, на прохання керівництва закладів тимчасового розміщення наших співвітчизників, надзвичайники виконають роботи по благоустрою території. Крім того, рятувальники і надалі будуть сприяти у вирішенні соціально-побутових та інших питань вимушених переселенців зі Сходу України.

У ДСНС у Житомирській області