Валерій Хорошковський: “Нинішній уряд сподівається, що війна спише наслідки його некомпетентності”

Економічні проблеми, з якими зіткнулася Україна, стали наслідком непрофесійних дій нинішнього уряду. Про це заявив екс-перший віце-прем’єр України, другий номер виборчого списку партії «Сильна Україна» Валерій Хорошковський в ефірі телеканалу «Інтер» в неділю ввечері.

«Безумовно, такої складної ситуації – з точки зору розв’язаної війни та сепаратистських настроїв – у нас не було. Але якщо проаналізувати факти, то я, побачивши всі уряди, починаючи з 1998 року, коли вперше прийшов в парламент, можу сказати, що цей уряд є найбільш непрофесійним з точки зору підготовки та адекватності щодо поточної ситуації», – заявив політик.

В. Хорошковський зазначив, що нинішній Кабмін не реформує економіку, списуючи бездіяльність в цьому напрямку на війну.

«Навіть під час такого складного періоду є можливість давати 80% країни і населення перспективу на майбутнє.Війна -дуже зручна відмовка, але списувати все на війну -непрофесійно», – вважає він.

Говорячи про непрофесіоналізм уряду, Хорошковський, зокрема, зазначив, що в країні 50% підприємств збиткові, а на обслуговування державного боргу, без урахування індексації на поточний курс, витрачається понад 46 мільярдів гривень. «Таких прикладів – маса, і вони говорять про те, що ситуацію, яка наразі склалася в економіці, спровокували дії нинішнього уряду», – підкреслив В. Хорошковський.