​Влада прагне відсторонити опозицію від виборців – Заява «Сильної України»

Політична партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» заявляє про перешкоджання проведенню її виборчої кампанії. Про це йдеться в заяві партії, пишуть “Коментарі”.

«Синхронно з початком виборчої кампанії почалися добре організовані насильницькі дії стосовно активістів та лідера партії “Сильна Україна”. Зокрема, 17 вересня в Херсоні агресивно налаштовані люди облили зеленкою своїх же земляків, які прийшли нас підтримати. 19 вересня невстановлені особи організували цілий блок-пост у Студії Савіка Шустера, щоб не допустити на прямий ефір програми “Шустер Live” лідера «Сильної України» Сергія Тігіпка. При цьому в обох випадках правоохоронні органи не забезпечили законність і порядок виборчого процесу, а в Херсоні прямо заявили активістам партії “Сильна Україна” про те, що не хочуть втручатися в такі питання», – наголошується в заяві.

Як йдеться в документі, такі дії свідчать про те, що демократичні процеси в Україні стрімко згортаються.

“Сильна Україна” – партія, яка перебуває в опозиції до безвідповідального і катастрофічного курсу нинішньої влади, але при цьому відстоює проукраїнські та патріотичні позиції. В гірших традиціях політичного життя неугодні кандидати і партії, що говорять правду про події в економіці та соціальній сфері, піддаються нападам. Причому, робиться це руками радикальних елементів при мовчазно-наглядовій позиції влади та правоохоронних органів. Потураючи діям радикальних груп, влада позбавляє виборців права вибору. Права робити цей вибір свідомо і самостійно, аналізуючи програми кандидатів, на основі своїх політичних уподобань і в рамках демократичних процедур», – йдеться в документі.

«Сильна Україна» звертається до влади і насамперед – до Президента України як гаранта дотримання конституційних прав громадян.

«Саме на Президента покладена місія забезпечувати демократичний виборчий процес. Саме Президент зобов’язаний забезпечити всім політичним партіям і кандидатам рівні можливості участі у виборчому процесі, рівний доступ до спілкування з виборцем – як безпосередньо, так і через засоби масової інформації. Те, що відбувається сьогодні стосовно “Сильної України”, говорить про те, що влада в кращому випадку нездатна забезпечувати демократичний процес, а в гіршому – свідомо прагне відгородити опозиційну партію від виборця», – йдеться в заяві партії.

Попри все партія закликала виборців не відмовлятися від участі у голосуванні.

«Ми звертаємося до виборців. Багато хто з вас сьогодні, спостерігаючи падіння рівня життя, злочинну бездіяльність уряду і беззаконня, думає: чи варто йти на парламентські вибори. Такі ситуації – доказ того, що на вибори потрібно йти обов’язково. Сьогодні у вас намагаються відібрати право вибору, максимально відтіснивши від вас опозицію. У вас є шанс повернути собі це право. І відстояти його. І якщо ви цей шанс не використаєте – він може стати останнім», – заявили в «Сильній Україні».