Вихованець житомирського футболу став ​кращим молодим футболістом України

Кращим молодим футболістом України за підсумками серпневого опитування конкурсу Золотий талант України 2014 року в віковій категорії Under 21 (гравці 1993-1994 р.н.) був визнаний півзахисник «Зорі» і молодіжної збірної України Руслан Малиновський, пише “footballnews.com.ua”.

Для нього ця перемога перша за час участі в конкурсі, причому добута з рекордним показником набраних балів – 134.

Малиновський на старті сезону-2014/2015 і справді виглядав дуже солідно. Він взяв участь у чотирьох матчах Ліги Європи: два – з «Мольде» і два – з «Фейєноордом», якому вихованець житомирського футболу забив два голи і ледь не оформив для «Зорі» вихід в груповий раунд ЛЄ. А в чемпіонаті України, атакуючий півзахисник луганчан, зіграв у всіх п’яти турах.

Золотий талант України — унікальна загальнонаціональна премія для молодих українських футболістів. Переможці визначаються за підсумками календарного року у двох вікових категоріях — Under 21 (гравці, яким станом на кінець року виповнилося не більше 21 року) та Under 19 (гравці, яким станом на кінець року виповнилося не більше 19 років). Річний рейтинг формується на базі щомісячних опитувань тренерів, директорів спортивних шкіл, експертів, журналістів, вболівальників. Наприкінці року проводиться підсумкове опитування, до якого учасники приходять з бонусними балами (за успіхи у щомісячних опитуваннях).

Концепцію конкурсу розробив футбольний журналіст Андрій Кудирко. У березні 2013 року було проведено перше щомісячне опитування.