Житомиряни входять в злочинну групу, яка переправляє нелегалів з Росії до ЄС

Службою безпеки України оголошено про підозру членам злочинного угруповання, серед яких є жителі Житомирщини, які намагались незаконно переправити іноземців через державний кордон України до країн Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

У ході досудового розслідування встановлено, що група зловмисників, яка використовуючи міжнародні злочинні зв’язки, налагодила канал незаконного переправлення іноземних громадян з території Російської Федерації через Республіку Білорусь та Україну до європейських країн.

За результатами проведених у червні та липні 2014 року спецоперацій співробітники СБУ затримали дві групи нелегальних мігрантів, які прямували до державного кордону. Кожна з груп була під пильним наглядом «провідників» – зловмисників.

 6 липня ц.р. на трасі «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу м. Олевськ Житомирської області співробітники СБУ затримали два мікроавтобуси із 9-ма нелегалами – громадянами В’єтнаму, Еритреї, Судану та Бангладешу. Нелегальних мігрантів супроводжували громадяни України, мешканці Чернівецької та Житомирської областей. 

Зловмисники планували переправити іноземців через державний кордон без документів поза пунктами митного пропуску.

Слідчі УСБУ в Чернівецькій області встановлюють усіх причетних до організації каналу нелегальної міграції.