​Батальйон 30-ї бригади пройшов бойовий вишкіл полем. Фото

На полігоні Центру підготовки підрозділів, що на Житомирщині, набувають бойової спроможності військовослужбовці 30 окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Про це Репортеру повідомив прес-секретар 8 армійського корпусу Володимир Вовкогон.

Військовослужбовці одного з батальйонів практично виконують вправи з тактичної підготовки, бойові стрільби зі стрілецької зброї та бойових машин, відпрацьовують вправи з водіння тощо.

Перевіряючи хід підготовки підрозділів, командир 8 армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин акцентував увагу на тому, що військовослужбовці повинні навчатися у тих умовах, в яких їм доведеться виконувати завдання у майбутньому, адже ситуація вимагає повної готовності підрозділів до виконання бойових завдань.

За словами командира корпусу, навчання особового складу проводять лише керівники, які безпосередньо брали участь у проведенні АТО на сході країни та мають не аби який бойовий досвід.

– Саме досвідчений командир здатний якісно навчати свій підлеглий особовий склад, а підлеглі повинні бачити військову майстерність та професіоналізм свого командира. Лише добре навчений підрозділ, у складній ситуації, зможе виконати поставлене завдання, – зазначив генерал-лейтенант Петро Литвин.

Окрім традиційних військових дисциплін, військовослужбовці вивчають та відпрацьовують питання порядку несення служби на блокпостах, дій у позаштатних ситуаціях та протидії факторам психологічних стресів.

Фото Віталія Кирилова