Бійця АТО із Житомирщини, через підставу місцевих, зрешетило осколками

Віктору Соколовському, 35-річному старшині 128-й гірничо-піхотної бригади з Мукачева, незабаром знадобиться дорога операція на руці.

Він практично не відчуває і не контролює кінцівку: майже всі нерви пошкодило осколками від  гранати. Поки лікування Віктора оплачує держава, але вже зараз лікарі не виключають, що за подальшу реабілітацію, в тому числі і за кордоном, доведеться платити – та й подальші операції лікарі рекомендують проводити саме за кордоном.

У рідних Віктора немає грошей на дороге лікування і реабілітацію в зарубіжжі. Тому волонтери, через яких ми вийшли на військового, просять підключитися до допомоги Віктору. Сам він в розмові з “Сегодня” розповів, що мріє швидше встати на ноги, щоб бути корисним дружині з донькою Юлею, і своїй державі.

Віктор пішов воювати в зону АТО 1 вересня. 

“До цього місяць проходив навчання на військовій базі в Мукачево. Сам я з Житомирської області, але жив і працював у Києві приватним водієм”, – розповів нам Віктор. 

Завданням їх 128-й бригади було перекрити кордон і не пропустити російських солдатів і бойовиків з важким озброєнням. 15 вересня у Станиці Луганській бригаду Віктора помітив якийсь місцевий чоловік, а через пару хвилин в бійців полетіли гранати. На одній з них і підірвався Віктор.

Від вірної загибелі, за словами чоловіка, його уберіг срібний хрестик, подарований родичкою Аліною. Але все його тіло буквально зрешетили осколками: відірвало палець, осколками поламало стегно, 8 ребер і лопатку, пробило легені. Також, за словами лікарів Вінницького військового госпіталю, де зараз лежить поранений, у нього сильний забій серця.

Вчасно нагодилися на допомогу після обстрілу товариші по службі по бригаді. Постійно відстрілюючись від бойовиків, військові надали Віктору першу медичну допомогу та допомогли занурити його в швидку. Довезли до найближчої лікарні в Щастя, а звідти вертольотом відправили до Харкова. 

Там лікарі провели перші операції, після чого літаком відправили хлопця в Вінницький військовий госпіталь. Крім операції на руці, йому також знадобиться тривале лікування стегна – зараз воно в бандажі, і, за словами лікарів, в найближчий рік повноцінно ходити чоловік не зможе. Тому вже зараз Віктору потрібна інвалідна коляска.

Засоби для допомоги можна перерахувати на картку ПриватБанку номер 4405882313874475, зареєстрований на ім’я Соколовського Віктора Андрійовича.