“Блок Лівих Сил” в Житомирі засудив Путіна й відправив комуністів у минуле

Проєвропейські ліві давали сьогодні прес-конференцію у Житомирі.

Це – політична партія “Блок Лівих Сил”, яка відряджає 109 кандидатів по партійному списку й 42 по мажоритарці.

Гасла з якими йдуть ці ліві – стандартні для політичних утворень цієї ідеології, однак прогресивним для України є те, що вони не асоціюють ліву ідею з Росією, не підігрують Кремлеві, а, навпаки, виступають за європейський цівілізований вектор розвитку України.

“Не може птаха летіти з одним крилом – правим. Для польоту потрібно 2 крила – праве і ліве. Тому треба повертати лівих у парламент, але проєвропейських лівих патріотів України”.

Щодо представників лівих сил, які були до цього у парламенті, то “Блок Лівих Сил” вважає, що комуністи зрадили не лише свою ідеологію, а й своїх виборців та народ України, а тому їхнє місце – в книжках історії.

“В Україні ліва ідеологія була втоптана в землю. Комуністи підтримували Сім’ю і сепаратистів, були слугами клану, який знищував країну. Наш блок будує свою політику на засадах Європейської лівої ідеології – ми захищаємо права й інтереси найманих працівників, адже від добробуту робітника залежить успіх країни”, – каже перший номер в списку “Блок Лівих Сил” Володимир Шемаєв.

“Сотні років нас топтали, але український народ вистояв і вистоїть і надалі. Слава народу України, бо це народ з якого можуть брати приклад у Європі, адже він гідно протистоїть агресору, яким є Росія”, – наголошує представник команди “Блоку Лівих Сил” Юрій Букарєв.

Він переконаний, що ці вибори – надважливі, адже вони поставлять крапку на нашому невтішному совковому минулому.

“Тому звертаюсь до нашого старшого покоління зробити переоцінку переконань й голосувати за лівих патріотів, а не за лівих зрадників”, – переконаний європейський лівий українець.

А ще він переконаний, що неможна до влади допускати: 

радикалів – бо там ворожнеча, 

олігархів, бо це війна кланів, 

популістів, “бо ці вила і чорні роти від землі у парламенті, а журналісти показують цю комедію на публіку – це жах”.

“Депутат має писати закони, а не слугувати інтересам іншої держави”, – переконаний Букарєв.

В “Блоці Лівих Сил” сподіваються, що українці повернуться до партій ідеологічного спрямування й перестануть підтримувати лідерські, в яких окрім божків нічого немає. В “Блоці Лівих Сил”, переконують партійці, немає жодного депутата, чиновника, зрадника.

Володимир Шемаєв виголосив 4 пункти програми “Блоку Лівих Сил”:

1. Створення робочих місць.

В сільському господарстві створити підприємства переробки, щоб не лише експортом зерна займатися, а в виготовляти власну продукцію, стимулювати виробників сільгосптехніки, дати підприємцям європейські відсотки по кредитам.

2. Створення комфортних умов життя людей.

Рівень якості життя населення основний чинник, який визначає успішність державного управління. Тому передусім кошти мають вкладатися в дороги, школи-лікарні, міську інфраструктуру.

3. Подолання соціальної несправедливості.

Нині найбідніші українці отримують 3% соцпослуг держави, а найбагатші – отримують чверть. Цю систему через зміни до податкового кодексу треба змінити на користь найманого працівника.

4. Освіта.

Освіта є перемішувачем класів. “Моя мрія, щоб кожен український студент хоч один семестр провчився в Європі”. 

Щодо Росії, то “Блок Лівих Сил” не бачить можливостей спілкуватися з цією країною після того, що вона зробила, далі рівня узгодження торгових питань, а повертатися до діалогу тільки після повного звільнення українських суверенних території – Донбасу і Криму.