​Борислав Розенблат ініціює громадські обговорення, під час яких житомиряни вирішать, що хочуть бачити на місці АТБ

Кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошенка по одномандатному виборчому округу #62 Борислав Розенблат обіцяє найближчим часом ініціювати громадські обговорення, під час яких житомиряни вирішать, що вони хочуть бачити на місці знесеного минулими вихідними АТБ.

“Я ініціюю громадські обговорення, на яких архітектори та митці зможуть представити свої проекти громадськості, і люди вирішать, що тут буде. Це історична частина нашого міста, тому лише самі житомиряни мають право визначити долю цієї земельної ділянки,” – повідомив Розенблат.

За його словами, житомирські активісти дуже довго боролися, щоб довести, що забудовник не має права зводити тут свій ангар. Люди зібрали документи, позивалися до суду, і декларацію про початок будівельних робіт таки скасували:

“Зносили АТБ усім містом впродовж двох днів. Для цього за символічну плату уклали договір з будівельною фірмою. Розбирати АТБ прийшли представники різних громадських організацій, зокрема житомирські автомайданівці і самооборонівці, мешканці сусідніх будинків і прості житомиряни. Людей обурило те, що забудовник наплював на думку громади і в незаконний спосіб привласнив землю, яка належить місту,” – зазначив Борислав Розенблат.

http://reporter.zt.ua/news/15613-zhytomyriany-pryi…

Нагадуємо, що 30 вересня 2014 року на засіданні архітектурно-містобудівної ради Житомира, коли влаштували останні громадські обговорення будівлі АТБ, забудовники пригнали спортсменів-«тітушок», які побили громадських активістів. Саме тоді обурений Борислав Розенблат пообіцяв вирішити це питання. І вирішив у притаманний для нього радикальний, але законний спосіб – організував техніку, спеціалістів, і разом з активістами приступив до справи.

На сайті Житомир.info вже розмістили опитування: “Щоб ви хотіли бачити на місці АТБ?”. 

http://www.zhitomir.info/news_140443.html

Серед запропонованих варіантів – сквер, дитячий майданчик, паркінг, новий будинок, гарний фонтан тощо. За попередніми результатами, більшість читачів схиляються до думки, що на цьому місці усе ж таки має бути сквер.

Прес-служба Борислава Розенблата