Годований готовий розпочати люстрацію з себе

Руслан Годований, представник «Народного фронту», який йде до Верховної Ради, як списком, так і мажоритарниками, готовий перший пройти люстрацію, у разі потреби.

Про це він сказав під час прес-конференції у Житомирі.

Водночас, він вважає неефективною люстрацію сміттєвими баками, яка є способом випускання пару й системно нічого не вирішує.

Саме тому «Народний Фронт» вірить, що вступить в дію закон про люстрацію, адже це не тільки вимога часу, а й вимога українців, які виборюють цивілізований напрямок розвитку нашої держави.

«В першу чергу має бути пролюстрований начальник управління юстиції області Шундрик, адже люстрація буде проходити через органи юстиції, а значить він має бути першим», – пояснює логіку Годований. – «Також є питання і до екс-мера Житомира Дебоя, який знову намагається потрапити до влади, на цей раз до парламенту, але ж ми пам’ятаємо як ця людина намагалась через суд заборонити пікети Евромайдану».

Багато чиновників пройдуть перевірку – передбачає Годований. Ти вважаєш, що ти чесний – доведи і ніяких до тебе питань.

«Люстрація потрібна як повітря. Якщо ми сьогодні приймемо самі класні закони, але не приведемо до влади молодь, чесних нових сильних принципових патріотичних людей, ми нічого нового не збудуємо. У «Народного фронту» є пріоритети, один з найголовніших – люстрація.» Годований.

Андрій Озерчук також за люстрацію і найголовнішим його об’єктом, з його слів, має стати Володимир П’єхов – конкурент Озерчука по коростенському мажоритарному округу.

«Пан П’єхов не має морального права балотуватись. Це людина, яка голосувала за введення в Україні диктатури. Люстрація має початися з людей, які були при попередній владі, які керували Антимайданом. Я публічно звертаюсь до П’єхова із закликом зняти свою кандидатуру з виборів». Озерчук.

Підтримує цю ідею ще один кандидат від «Народного Фронту» на цей раз по Малину Павло Дзюблик, але звертає увагу на один нехороший момент.

«Згідно прийнятого закону люстрація стосується лише держслужбовців, але під неї не підпадають виборчі посади. Тобто депутати розробили цей закон під себе. Тому доводиться сподіватися, що виборці розберуться й не проголосують за людей Януковича й це буде для них найкраща люстрація». Дзюблик.

Всі троє представників «Народного Фронту» погодились, що прийнятий закон про люстрацію недосконалий, його потрібно допрацьовувати, але все одно це вагомий крок на шляху до очищення влади.

“Пролюстрованими мають бути всі” – Годований