Голова ради ГО «Романівщина» Савченко В.В. закликає земляків подумати про гроші кандидата нардепа

Голова ради громадської організації «Романівщина» Савченко В.В. звертається до виборців звертається до земляків із задуматися звідки у благодійників-кандидатів мільйони гривень на роботу в окрузі.

Текст звернення:

“Вільна трибуна громадян району”… Саме під таким гаслом донедавна виходила районна газета “Романівський вісник”. Але із незрозумілих причин гасло згасло, а серед багатьох романівців та мешканців району стала побутувати “народна” назва районки – “кишенькова газета одного депутата”. 

І це не випадково, адже майже у кожному номері з’являються розповіді про нардепа В.Й.Развадовського: він виділяє грошову допомогу сотнями, тисячами гривень; зводить спортмайданчики; проводить газифікацію; встановлює пластикові вікна тощо. Багато людей йому дуже вдячні, бо він дає, дає і ще раз дає, а інші не дають. І це ж не тільки у нашому районі, а й у Чуднівському, Любарському, Житомирському. 

Не потрібно вивчати вищу математику, щоб зрозуміти, що це не один мільйон… Виникає логічне запитання: звідки у народного депутата такі кошти, адже, як відомо із преси, ні він, ні його родина не мають ні заводів, ні фабрик чи бізнесу. 

Офіційно на потреби народного депутата держава виділяє 17425 грн у місяць (хоча сума витрачених коштів набагато більша!)

Так що, шановна громадо, пам’ятаймо, звертаючись до народних депутатів за допомогою, ми отримуємо наші ж гроші, але сприймаються вони як спонсорські, в той час, коли бюджетних коштів катастрофічно не вистачає на найнеобхідніше.

Очевидно, більшість із нас не правильно розуміють місію нардепів, адже вони, в першу чергу, не благодійністю повинні займатися чи вітальні листівочки в кожну хату роздавати (серце болить, коли бачиш, як безглуздо використовується глянцевий папір високоякісного друку). А народні депутати повинні створювати закони, які, зрештою, працювали б на благо людей, захищали їхні інтереси.

Сьогодні покладено не одну сотню людських життів. Заради чого? Заради того, щоб щось кардинально змінити. Так далі жити не можна! Не можна бути безмовними рабами. Ми, українці, маємо власну гідність. Ми повинні жити краще. І краще не тому, що нам дали подачку, благодійну чи гуманітарну допомогу, а тому, що ми створюємо нову, економічно сильну державу. Це не може статися за рік чи навіть за десять років, але починати змінювати потрібно зараз, тільки сьогодні. 

Як не прикро це чути багатьом “мужам при владі”, але тільки нові особистості, не сплюндровані “стереотипами пострадянського керування державою”, можуть знайти шлях із безодні морального та матеріального зубожіння.

Зламаймо у собі раба! Кожен може зробити “майдан честі” на своєму робочому місті, у рідному селищі і у своєму виборчому бюлетні.

Пам’ятаймо: беручи в руки ручку та виборчий бюлетень, ми визначаємо наше майбутнє! Яким він буде – залежить від Вас!

Голова ради громадської організації «Романівщина»

Савченко В.В.”