​Ініціативу толоки в Радомишлі підтримав лише нардеп Віталій Журавський

Цими вихідними у Радомишлі відбулося велике прибирання. Активісти прибрали агітаційні матеріали, що були розміщені з порушенням закону. Народний депутат Віталій Журавський – єдиний, хто відгукнувся на пропозицію активістів Радомишльського району очистити округ від незаконної агітаційної продукції.

Щоразу напередодні виборів мешканці усіх населених пунктів потерпають від засилля політичної реклами. Цього року її стало набагато більше – час для проведення кампанії скоротили і кандидати вирішили «добити» виборців кількістю листівок та плакатів.

Особливо це помітно на Житомирщині – у містах та селах не залишилось жодного стовпа, який не був би обклеєний агітаційними матеріалами і портретами різних осіб, що прагнуть потрапити до парламенту. Законодавство, що регулює проведення агітації кандидатами, забороняє використовувати для цього такі об’єкти як стовпи, дерева, паркани – але кандидатів це не зупиняє. Дехто з них просто розкидає свої листівки з машин, «засіваючи» територію округу макулатурою. Цього бруду накопичилося стільки, що люди не витримали і звернулися по допомогу до активістів усіх кандидатів.

Віталій Журавський – єдиний, хто підтримав ініціативу допомогти комунальним службам прибрати місто.

Цими вихідними велике прибирання відбулося у Радомишлі. До речі, активісти прибирали лише ті агітматеріали, що були розміщені з порушенням закону – а таких найбільше.

Дивує те, що більшість кандидатів, які рвуться до законодавчої гілки влади, самі порушують закон вже на етапі своєї передвиборчої кампанії, створюючи дискомфорт своїм виборцям. Якщо подібну зневагу до закону вони демонструють вже на етапі передвиборчої кампанії, що буде далі важко навіть уявити.

Прес-служба Віталія Журавського