Іноземні інвестори перестали з оптимізмом дивитися на дії «нової» влади. Хорошковський

Навіть європейські інвестори вже визнали той факт, що в Україні продовжується корупція і не відбувається ніяких позитивних змін в інвестиційному кліматі. 

Про це заявив другий номер у списку партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Валерій Хорошковський в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», інформує РБК.

«Ми сьогодні перебуваємо в опозиції до чинної влади. Наше бачення розвитку країни відрізняється від того, що відбувається сьогодні. Маю на увазі не декларації, а реальні дії та події, що призвели країну до падіння рівня життя, ліквідації соціальних стандартів, до обвалу гривні. І це не тільки наша думка, навіть іноземні інвестори, які раніше з оптимізмом сприймали прихід нової влади, на зустрічі з президентом і прем’єром заявили досить жорстку свою позицію: шановні панове, все добре, але в вашому списку такі ж корупціонери, рейдери і так далі, знову пропонуються гроші за місця», – заявив В. Хорошковський.

За його словами, завдання будь-якої влади полягає в тому, щоб знайти людей, які здатні якісно виконувати і доводити до кінця роботу з того чи іншого напрямку, привести їх до виконання.

«Але ці люди повинні дати результат. І не потрібно відкладати на 5 років, на 10. Результат повинен бути через півроку, через рік. Це очевидні речі. Дуже багато правильних змін можна робити негайно. І я здивований, чому вони не зроблені за ці сім місяців. Відповідаючи на запитання, з ким? Саме з тими людьми, які існують у сьогоднішньому політикумі або які прийдуть з молоді. Теж потрібно подивитися. Є багато талановитих молодих людей. Але, на жаль, у нас і сьогодні вже є приклади, коли висунуті майданом непрофесійні міністри допускають такого роду порушення, що уряд змушений відстороняти їх від посад», – підкреслив політик.