Хорошковський про пріорітети “Сильної України” у парламенті

Одним з перших питань, які буде піднімати «Сильна Україна» в парламенті, буде питання децентралізації.

Про це заявив екс-перший віце-прем´єр України, другий номер у виборчому списку партії «Сильна Україна» Валерій Хорошковський під час «Національних дебатів» в ефірі Першого Національного, – повідомили «Коментарям» у прес-службі політсили.

«Нинішній уряд втрачає час: 2015 рік не за горами, а бюджетної резолюції досі немає. З точки зору децентралізації ми можемо втратити 2015 рік», – зазначив Валерій Хорошковський.

Він наголосив, що децентралізація бюджетних відносин передбачає передачу конкретних бюджетних призначень під конкретні бюджетні зобов´язання.

«Питання про те, які конкретно повноваження ми повинні передати на місця, дискусійне, але їх повинно бути набагато більше, ніж регіони мають сьогодні. Ми повинні зменшити роль держави в цьому питанні», – вважає політик.

Що стосується перерозподілу податків, то, за словами Валерія Хорошковського, регіональна влада повинна бути зацікавлена у їх зборі, а, отже, вона повинна мати в кожному вигляді податків певну пропорцію для вирішення місцевих проблем.

Відповідаючи на питання про те, які три законопроекти внесе «Сильна Україна» в парламент у першу чергу, Валерій Хорошковський зазначив, що для партії пріоритетними є три напрями: боротьба з корупцією, яка повинна спиратися на реформу судової та правоохоронної систем, економічне відродження та створення справедливої системи соціальних стандартів, що дає кожному українцю відчути себе захищеним.