Кропивницькому вказали на того, хто використовує брудні технології

Представники кандидата у народні депутати по виборчому округу № 67 Віктора Развадовського та головний редактор газети “Сільське життя” наводять агрументи непричетності народного депутата до застосування брудних технологій.

Натомість, у застосуванні цих самих брудних прийомчиків Развадовський звинувачує Володимира Кропивницького, який балотується по цьому округу й є його конкурентом на виборах.

Нагадаємо, Володимир Кропивницький повідомив про брудні статті проти нього в газеті “Сільське життя” та те, що його опонент по виборчому округу №67 Віктор Развадовський насправді не допомагав у будівництві Свято-Юріївської церкви, натомість присвоїв в своїх звітах чужі досягенння.

http://reporter.zt.ua/news/15681-kropyvnytskyi-zvy…


Отож, у Развадовського ситуацію бачать так:

“Третій священник письмово заперечив неправду від кандидата у народні депутати В.Кропивницького. Справді, Володю, обманювати не гоже. Ще зі шкільних років на уроці української мови я вперше довідався про те, хто першим кричить: «Тримай злодія!». Так, злодій.

З тих пір сплинуло десятки літ. А цьогоріч я зрозумів, що за цією ж аналогією один із кандидат у народні депутати, вирішив процитувати 9-ту Божу заповідь про те, що не можна обманювати, адресувавши її у брутальній формі до свого політичного опонента: «Не збреши!», чим продемонстрував громадськості свій справжній «рівень культури» та свою сутність.

Що ж спонукало Володимира Кропивницького на такий випад супроти Віктора Развадовського?

Виявляється, йому не сподобалося, що у своєму цьогорічному Звіті перед виборцями, який є не чиєюсь примхою, а вимогою вітчизняного законодавства, народний депутат України повідомив про те, яким релігійним храмам надавав фінансову допомогу на будівельно-ремонтні роботи. І, зокрема, що серед таких згадав Свято-Юріївську церкву в обласному центрі – одну із понад півсотні духовних світлиць, для якої теж у поточному році було щиросердно зроблено фінансове пожертвування (а не «привоз» двох тисяч гривень, «подачка» під час виборчого процесу, як стверджується в обвинуваченні).

Але уже 16 жовтня 2014 року настоятель Свято-Юріївської церкви у Заяві (додається), написаній власноручно та адресованій Центральній виборчій комісії, спростував цей наклеп «з повагою»: «ЧИ ПРАВДИВИЙ ЗВІТ ПАНА РАЗВАДОВСЬКОГО?», опублікований стотисячними тиражами в інформаційно-аналітичних бюлетенях на правах політичної реклами, замовлених кандидатом у народні депутати Володимиром Кропивницьким.

У самому ж Звіті народного депутата Віктора Развадовського цьому питанню відведено п’ять слів. Причому сума пожертвування взагалі не вказується. Як і те, що посильна допомога цьому храму надавалася й минулого року. І вже точно ніхто не намагався приписати собі заслуги у зведенні Свято-Юрівської церкви (точніше дерев’яної каплички, бо згідно з проектом власне церква має бути цегляною і мати зовсім інший вигляд, але Володимир Кропивницький цього може і не знає). І тим більше ніхто не прагнув образити того, хто зі своєю родиною зробив для її будівництва значно більше.

Хоч би тому, що Віктор Развадовський з Божою поміччю побудував не один релігійний храм, допоміг встановити чи не в кожній другій духовній світлиці дзвони і тільки за півтора роки газифікував понад 20 церков та костьолів, вишукавши для цього близько 460 тис. грн.

До слова, ще у 2012 році під час чергових виборів народних депутатів Володимир Кропивницький через свій інформаційний бюлетень «Поліська правда» від 18 жовтня 2012 року № 6 (замовником та відповідальним за випуск якого значився він особисто) поширив неправду, що має підтримку Благочинних отців Чуднівськго та Романівського районів. У підсумку ця неправда була письмово спростовано самими протоієреями Андрієм та Василієм (копії листів додаються).

До нахабної брехні, яка виливаться на адресу кандидата у народні депутати України Віктора Развадовського у виборців 67-го Чуднівського одномандатного виборчого округу уже виробився імунітет, бо нічого нового у саме такій методиці ведення передвиборчої агітації недоброзичливцями діючого народного депутата немає, оскільки власні добрі справи у них просто відсутні. Хіба що дивує масштаб такого бруду. 

Особливо, якщо зважити на те, що триває збройний російсько-український конфлікт, і витраченим на ці пасквілі та й зовнішню рекламу таких кандидатів можна і треба було б спрямувати на підтримку українських військових, їх сімей, як, зрештою і вчинив Віктор Развадовський.

Дійшло до того, що уже поширені у власних агітаційних друкованих матеріалах безпідставні звинувачення про те, що Віктор Развадовський голосував за так звані «диктаторські закони» 16 січня 2014 року і що нібито комбриг 95-ї окремої аеромобільної бригади, Герой України, полковник Михайло Забродський не висловлював своєї солідарності з рішенням Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни підтримати на позачергових виборах кандидатури Віктора Развадовського, за позовом кандидата у народні депутати України Сергія Адам’яка тричі розглядав Житомирський окружний адміністративний суд. І стільки ж разів давав йому відкоша.

Так, у рішеннях (постановах) судів від 20 жовтня 2014 року, зокрема, зазначено наступне:

«Позивач (С.Адам’як, – авт.) не довів те, що відповідачем (В.Развадовським, – авт.) порушено законодавство про вибори, тобто обставини, на яких ґрунтуються його вимоги, а тому у задоволенні позову (на підставі ст.ст. 158-163 КАС України, – авт.) належить відмовити у зв’язку з його не обґрунтованістю;

«Позовні вимоги кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 67 Адам’яка Сергія Івановича є безпідставними та задоволенню не підлягають. Керуючись статтями 2, 17, 94, 158-163, 167, 172, 175, 177, 185-186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд постановив: В задоволені позову відмовити».

Зазначені постанови суду можуть бути оскаржені у дводенний строк з дня їх оголошення.”