На Житомирщині Янукович пішов, а його “онуки” залишились

“До редакції сайту. Дуже прошу оповістити моє звернення, або крик душі, бо чесно, прикро за наше суспільство, за нашу державу, коли ж ми нарешті дочекаємось тієї самої люстрації……коли ж саме дії будуть переважити вагу бюрократизму та«заказу»…”

З проханням розмістити інформацію до Репортер Житомира звернувся Арбітражний керуючий Захарченко І.В.

Ось текст звернення: 

“Ухвалою господарського суду Житомирської області від 15.11.1999 року, порушено провадження та розпочато процедуру банкрутства стосовно Відкритого акціонерного товариства «Коровинецький цукровий завод» (Житомирська область, Чуднівський район, смт. Великі Коровинці, пров. Піонерський, 2). До речі саме цей цукровий завод, великий, самодостатній, який забезпечував життя, дієздатність всього смт. Великі Коровинці, належить до часів того самого Житомирського купця Терещенка. 18 липня 2013 року господарським судом Завод визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, мене, як досвідного арбітражного керуючого судом призначено ліквідатором по справі.

При виконанні повноважень ліквідатора по справі, літом цього року (2014) мною на свій риск було виплачено заборгованість по заробітній платі працівникам підприємства у повному обсязі в сумі 199 697,00 грн., яка не виплачувалась колишніми нікчемними керівниками, які своєю «діяльністю» чи бездіяльністю й призвели до банкрутства цей Завод, з 1999 року.. 

За цей довгий період часу обов’язки керівника Заводу виконував керуючий санацією Горук А.В., який з невідомих причин (або відомих) нарощував заборгованість по заробітної платі та не здійснював виплат працівникам хоч на підприємстві систематично здійснювалась реалізація товаро – матеріальних цінностей на мільйони гривень. Багато існуючі контролюючі органи по цьому питанню проявляли зацікавлену бездіяльність.

З моменту мого призначення ліквідатором по справі, з метою залишення за собою контролю над активами заводу та використання їх в супереч Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» засновники підприємства – банкрута на протязі всієї процедури банкрутства, засобами оскарження та заяв, які не відповідають дійсності, у різні компетентні органи (міліція, прокуратура, управління юстиції) спробували не один раз затягнути процедуру ліквідації підприємства, реалізації майна та замінити мене як ліквідатора у справі та призначити підпорядковану їм в майбутньому особу. 

Я, як ліквідатор, намагалась достукатись до усіх, хто майже згоден міг мене почути, про те, що: в смт Великі Коровинці тривалий час залишається дуже потужна, скрутна обстановка в суспільстві. Цукровий завод не працює з 2008 року, з 1999 року не сплачувалися заборгованості із заробітної плати, аліментів, інших соціальних виплат. Вимушене безробіття довело місцевих мешканців до краю. Єдиний вихід з цієї непростої ситуації забезпечити прихід нових інвестицій, що призведе до створення нових робочих місць, соціальних програм та інше. Але ж, це питання мало хвилює державні органи, зокрема органи юстиції…

Так в жовтні цього року стосовно моєї діяльності по цій справі відділом з питань банкрутства Головного управління юстиції у Житомирській області була призначена позапланова перевірка. Головою комісії був в.о. начальника відділу Шумила Л.В. Одним із питань вказаної перевірки була невиплата мною заробітної плати колишнім працівникам банкрута. 

В зв’язку з тим, що заборгованість по заробітній платі на момент перевірки було мною виплачено у повному обсязі пан Шумило Л.В. відпрацьовує “заказ” на здійснення негативного висновку перевірки, ставить мені в порушення той факт, що я незаконно здійснила виплату зарплати людям, так як зобов’язана була сплатити у першу чергу судові витрати кредиторів приватних підприємств, ця сума складає в загалом (перевіркою майже неправильно також підраховано суму першої черги) – 98000, 00 грн. 

Незважаючи на те, що згідно змін до Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” (далі – Закон), що набрало чинності з 19.01.2013, змінено черговість задоволення вимог кредиторів, а саме всі вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, задовольняються у першу чергу. Та і взагалі, в своїй Довідці перевірки Житомирська юстиція вказала за необхідність усунути ліквідатору порушення чинного законодавства в частині черговості задоволення вимог кредиторів. Тобто, за вказівкою «поважних досвідчених фахівців юстиції» вимушена буду забрати у людей гроші та сплати суду на їх потреби.

Так, що ж пробачаюсь, мені робити в цій ситуації пан Шумило Л.В. ?? Вийти до мешканців смт. Великі Коровінці (яких майже за списком буде більше ніж двісті) і сказати, що заробітну плату віддайте на користь інших кредиторів підприємств, бо на розсуд пану Шумило вони потрібніші.

Навіщо тоді був майдан, навіщо люди бажали змін, все діє по старому «онуки Януковича» діють, закони та розпорядження Кабміну їм байдужі, бо все залишалось по старому: заказухи, взятки та домови…..”

Арбітражний керуючий Захарченко І.В.