На Житомирщині чоловік вкрав з прилавка скриньку із коштами для солдат

Днями до чергової частини Новоград-Волинського міськвіддлу міліції надійшло телефонне повідомлення про те, що з одного з магазинів міста викрадено благодійну скриньку, в якій знаходились гроші в сумі близько 2500 гривень.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Жінка розповіла, що небайдужий колектив закладу проявив ініціативу, самостійно змайструвавши скриньку з надписом «На підтримку української армії», яку розмістили на прилавку. Переважна більшість покупців віддавали решту на благодійність. Тож за допомогою людей, хоч і на один бронежилет, зібраних коштів вже вистачило б.

На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. У ході проведення слідчо-розшукових заходів оперативники карного розшуку швидко встановили особу крадія. 

У магазині були встановлені камери відеоспостереження, тож на записі правоохоронці чітко побачили момент учинення крадіжки та й одразу упізнали молодика, який поцупив скриньку. Ним виявився 21-річний раніше судимий за аналогічні злочини місцевий житель.

За місцем проживання останнього й виявили. Зрозумівши, що його викрито, хлопець зізнався у вчиненому. Він розповів, що того дня зайшов у магазин. Скриньку з грошима побачив одразу й вирішив привласнити її вміст. Скориставшись велелюдністю у приміщенні та заклопотаністю продавців, він тишком забрав скриньку і спокійно вийшов за двері. Всі ж зібрані військовослужбовцям благодійні гроші він таки встиг витратити на власні потреби.

“Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Тож винуватцю загрожує покарання відповідно до санкції статті аж до позбавлення волі строком до 3 років”, – розповів начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка.