На Житомирщині намагались спалити ОВК

Вранці 30 жовтня до Малинського МВ УМВС Житомирщини надійшло повідомлення про спробу підпалу приміщення окружної виборчої комісії №66. 

Про це Репортеру повідомили  в УМВС.

Протиправні дії вчасно помітив один з міліціонерів, які забезпечували охорону будівлі, та відповідно зреагував. 

Як з’ясувалося, невідомий, розбивши скло у вікні другого поверху приміщення Малинської районної державної адміністрації, де розташовується окружна виборча комісія №66, закинув туди пляшку із підпаленою займистою рідиною.

На звук розбитого скла відреагував один з працівників міліції, який відразу вибіг на вулицю і помітив особу, яка швидко втікала від будівлі райдержадміністрації. Зрозумівши, у чому справа, правоохоронець негайно кинувся до приміщення, де зберігалися бюлетені, адже саме у це вікно поцілив горючою сумішшю невідомий зловмисник.

Завдяки злагодженим і вчасним діям пожежі вдалося уникнути. Бюлетені та інша виборча документація не пошкоджені.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Малинського МВ УМВС, працівники якої оглянули приміщення та вилучили півлітрову скляну пляшку із залишками займистої рідини.

На даний час за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.2 ст.194 (Замах на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Міліція встановлює особу зловмисника. Водночас наразі вжито додаткових заходів для забезпечення належної охорони окружних виборчих комісій до повного завершення їх роботи.

Нагадаємо, 66 округ єдиний на Житомирщині, де ще рахують голоси. Саме тут змагаютьс екс-регіонал Журавський та представник Народного фронту Дзюблик. Станом на 11 год. перемагає Дзюблик.