На Житомирщині у чоловіка вилучили дві коробки набоїв калібру 7,62

Дві коробки з набоями до нарізної вогнепальної зброї було вилучено в ході обшуку домоволодіння жителя одного з сіл Червоноармійського району. 

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Днями до Червоноармійського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл району місцевий житель зберігає набої до вогнепальноїзброї. Під час перевірки, проведеної оперативниками карного розшуку,наявна інформація підтвердилася.

Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні чоловіка було виявлено тавилучено дві коробки з близько двома десятками набоїв калібром 7,62 мм. Вилучене було направлено на дослідження до Науково-дослідногоекспертно-криміналістичного центру при УМВС. За попередніми висновкамиекспертів, це боєприпаси до нарізної вогнепальної зброї.

“Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудовихрозслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховимиречовинами) Кримінального кодексу України”, – повідомив т.в.о. начальникаЧервоноармійського РВ УМВС Микола Кучерук.

У рамках розслідування кримінального провадження міліція з’ясовуєпоходження набоїв та з якою метою чоловік зберігав їх у своєму будинку. Зачинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строквід 2 до 5 років.