Нинішню владу вже теж час люструвати – Тігіпко

Лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко наголошує, що антикорупційний пакет законів, ухвалений Верховною Радою на початку тижня, є передвиборною політичною грою влади, пише “РБК“.

За його словами, в Україні і до ухвалення цих законів існували механізми для боротьби з корупцією, водночас, влада не має політичної волі, щоб їх використовувати. Про це політик заявив у прямому ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1».

«Без боротьби з корупцію не буде ефективної економіки. Влада 7 місяців тому змінилися, але нічого не змінилося, не змінився той рівень корупції, який до цього був. Змінилися тільки люди, які беруть сьогодні хабарі. Але і вони стали брати ще більше», – заявив політик.

Він зауважив, що голосував за ці законопроекти, водночас, висловив сумнів, що і вони реально запрацюють.

«Я голосував за ці закони разом з колегами. Але що на мій погляд зараз відбувається. «Новій» владі вже – 7 місяців. Ці люди кажуть, що досі не мали інструментів, щоб боротися з корупцією. Це брехня. Всі інструменти є. Каральний орган є – це Генпрокуратура. Вона має усі повноваження. Чому вона сьогодні не працює? Бо цю владу вже сьогодні теж треба додавати до списків на люстрацію», – зазначив Сергій Тігіпко.

За його словами, зокрема, сьогодні дуже легко припинити корупцію на поверненні ПДВ, запровадивши єдиний реєстр повернення цього податку, щоб бачити, яким підприємствам держава повертає кошти, а яким – ні. Так само, якби була політична воля влади, можна було б легко скоротити кількість контролюючих органів, які також вимагають хабарі, вважає політик.

«Чому не провадиться реформа контролюючих органів? 70 органів контролюючих сьогодні. Більше 200 тисяч контролерів, які заважають бізнесу та чинять корупцію. Що заважає сьогодні їх скоротити удвічі і заощадити кошти для бюджету. Тому я вважаю, що це все передвиборна політична гра», – резюмував С. Тігіпко.