​Провідати поранених бійців у Житомирський військовий шпиталь приїхав героїчний полковник Мамчур

2 жовтня провідати поранених бійців у Житомирський військовий шпиталь приїхав героїчний полковник Юлій Мамчур. Разом з Бориславом Розенблатом і заступником командира 30-ї бригади Сергієм Заболотним вони пройшлися по палатах і поспілкувалися з пораненими бійцями.

«Вчора ми відвідували вінницький шпиталь, де дуже важкі поранені. Тут, у Житомирі, лежать хлопці з легшими пораненнями. Ми поцікавилися, чи всього їм вистачає. Кажуть, харчують добре, по-домашньому, ліків вистачає, настрій у військових бойовий»,- розповідає Мамчур.

Командир бригади тактичної авіації прославився під час березневих подій у Криму, коли повів за собою військових, які з українським прапором в руках йшли на озброєних російських спецпризначенців і виконували гімн України.

Лікарі і військовослужбовці говорять про неабияку підтримку благодійників і волонтерів. За словами заступника командира 30-ї окремої механізованої бригади Сергія Заболотного, їм постійно допомагають меценат Борислав Розенблат і волонтер Юлія Толмачова.

“Я не очікував, що є такі люди – справжні патріоти України, готові нам допомагати у складну хвилину. Тому що ті теплові зори, які нам закупив Борислав Семенович, не раз рятували життя моїм солдатам на передовій,” – каже Заболотний.

Вирішення проблем армії нині мають бути пріоритетними у державі, вважає Борислав Розенблат. За його словами, тепер треба докласти максимум зусиль, щоб відновити обороноздатність України. Крім того, на думку Розенблата, дуже важливо у цей складний час підтримувати поранених військовослужбовців, які повернулися з зони проведення АТО.

“Ці люди втратили своє здоров’я, отримали важкі поранення, захищаючи нас з вами, щоб над нашими головами було мирне небо. Підтримати їх – наш обов’язок, обов’язок кожного українця.”, – зазначив Розенблат.