Релігійні індійці ринулися на пляжі Мумбая випити прісної морської води

Тисячі жителів індійського міста Мумбаї (колишній Бомбей)  ринулися на пляжі, щоб особисто перевірити поширилися в місті чутки про те, що морська вода стала прісною.

Люди, в більшості своїй мусульмани, визнали, що смакове преображення води – це очевидне диво, а дякувати за нього треба Макдум Алі Махімі (Makhdoom Ali Mahimi), богослова-суфісти, що жив в XIII столітті і вельми шанованого місцевими релігійними авторитетами.

Багато хто з присутніх на пляжах міста стали купатися в каламутній морській воді, пити її і запасатися нею про запас. Для цього натхнені дивом індійці принесли з собою каністри і пластикові пляшки.

“Вода виразно прісна! Це благословення послав нам Баба (Святий)! Ці дві каністри я віднесу своїм дітям і батькам”, – пояснив те, що відбувається один з мумбайцев.

Однак поліція, стривожена можливістю утворення тисняви і тим, що рух на багатьох набережних міста було повністю заблоковано, відтіснила людей від пляжів.

Місцева влада попередила жителів міста про небезпеку вживання брудної морської води і взяли її проби для проведення хімічного аналізу.