​Сергій Тігіпко: Необхідно використовувати і розвивати потенціал країни в сфері високих технологій

Високотехнологічні виробництва – це наш «козир» на світовому ринку. Про це заявив лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко під час поїздки на Запорізьке машинобудівне КБ «Прогрес» ім. академіка Івченка, яке виробляє військову і цивільну продукцію.

«Такі високотехнологічні виробництва є своєрідним пропуском України в «вищу лігу» країн. Саме завдяки цим підприємствам ми можемо виходити на світові ринки і конкурувати там. Такі виробництва – це і сильна армія, і сильна наука, і створення тисяч робочих місць», – зазначив Сергій Тігіпко.

За його словами, політика нинішнього уряду фактично спрямована аж ніяк не на розвиток високотехнологічних виробництв, а на те, щоб зробити промисловість примітивною, а економіку – сировинною.

«Своїми рішеннями уряд вбиває всі можливості України, робить країну сировинною. Така політика не має майбутнього, такий уряд – тим більше», – упевнений Сергій Тігіпко.

Він підкреслив, що необхідно використовувати і розвивати наші переваги, потенціал країни в сфері високих технологій. Для цього – варто надати пільгові умови високотехнологічним виробництвам.

«Зокрема, необхідно закривати ринки, щоб робити наше виробництво більш конкурентоспроможним. Необхідно продумати і створення механізмів лізингу, щоб розповсюджувати продукцію таких підприємств. Є маса варіантів, як допомогти. Але для цього потрібна політична воля і жорсткі рішення, які повинен приймати уряд», – резюмував Сергій Тігіпко.