​Сергій Тігіпко: якщо влада не змінить економічну політику, країну чекає соціальний «вибух»

Популізм влади може дуже дорого обійтися країні, вважає лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко. В ефірі «Шустер Live» політик заявив, що сьогодні потрібно шукати шляхи порятунку економіки, інакше не уникнути величезного соціального «вибуху», інформує УНН.

«Ми не до кінця розуміємо, наскільки серйозні економічні та соціальні проблеми в Україні, і вони збільшуються зі страшною швидкістю. Якщо нічого не зміниться, то в січні-лютому в країні почнеться системна криза, яка призведе до соціального «вибуху», – переконаний політик.

Він підкреслив, незважаючи на те, що на Сході країни йде війна, в інших регіонах люди чекають реформ та позитивних перетворень.

«Людям важко сьогодні жити. У людей колосальні проблеми. Ситуація доходить до того, що вони вибирають – купити ліки або їжу. Посилатися на те, що йде війна, і тому людям важко жити, це не правильно. Потрібно розуміти, що ситуацію можна виправити і шукати рішення. Війна – це час реформ. Треба діяти – швидко і жорстко», – заявив Сергій Тігіпко.

Він нагадав, що в 2009 році було падіння ВВП України в 1,5 рази більше, ніж прогнозний показник на нинішній рік. 

«Але вже в 2010 році ми отримали понад 4% зростання ВВП. Ось куди потрібно рухатися, – заявив політик. – Потрібна консолідація, але якщо продовжуватиметься така політика економічна і соціальна, якщо влада не реагуватиме на порушення, ніякої консолідації не буде. Владі настав час перестати грати в популізм і потрібно займатися конкретними речами, які турбують людей».

Зокрема, Сергій Тігіпко вважає, що необхідно проводити реформи і розгорнути системну боротьбу з корупцією. «Потрібно думати про ті реформи, які будуть стимулювати економіку. І вести боротьбу з корупцією. Сьогодні в питанні боротьби з корупцією в країні нічого не змінилося, бо влада тепер краде на війні. Соцстандарти заморожені, економіка валиться – але чиновники продовжують красти», – резюмував він.