Що варто знати про відпочинок у Єгипті

Що стосується пам’яток.

Відносно безпечно можна покататися на квадроциклах по пустелі в декількох кілометрах від готелю або поплавати / попірнати на яхті. Екскурсії в Ізраїль, в Каїр та інші місця, де є історичні пам’ятки, небезпечні. А в туристичних центрах (Шарм-ель-Шейх і Хургада) цікавих історичних місць немає. Так що на культурно-пізнавальне дозвілля особливо не сподівайтеся.

Тепер що стосується політичної обстановки. Неспокійно в Єгипті. Але на курортах прикладається максимум зусиль, щоб туристи цього не відчули.

У готелі завжди є озброєна охорона. В одні дні її небагато: 1-2 людини на в’їзді в готель. В інші дні – до 5-7 чоловік з автоматами. Самі розумієте, що це неспроста. Виїжджати за межі туристичних центрів одним небезпечно. В новинах періодично розповідають про те, що на Синаї (це там, де Шарм) бедуїни захопили чергових іноземних туристів, які подорожують на автомобілі «дикунами». Деяку гарантію безпеки Вам дасть, мабуть, тільки поїздка в складі екскурсійних груп, організованих туроператором. Але переплачувати за таку екскурсію в 2 рази більше, ніж якщо б Ви її купили поза готелем, прикро.

Тепер щодо самостійного бронювання.

Араби – люди непрості, а Схід – справа тонка. І бронювати готель самому не завжди вигідно. Крім того, це не буде Вам гарантувати гідний відпочинок і розміщення в готелі відповідно до Вашої броні. Великі туроператори бронюють готелі «пачками» і отримують непогані знижки. І «кинути» їх готельєри не наважуються на відміну від туристів-одинаків. Та й вигоди від самостійного бронювання Ви не відчуєте. (Что не скажеш наших, киевских, отелях. Хомфорт, цена и полная безопасность – мини-отель в Киеве, www.superhotel.kiev.ua)

Що стосується зірковості готелів, то 5 зірок в Єгипті бувають різними.

І в ціні вони один від одного можуть відрізнятися в рази. Готелі, що належать великим світовим ланцюжкам готелів, дорогі, але Ви отримаєте певний рівень сервісу. Як мінімум, в ресторанах і номерах буде чистота, а спиртне буде прийнятної якості. 5 зірок місцевого хотельера може виявитися і жахливим: одноманітне харчування, брудна білизна, поганий алкоголь, антисанітарія в харчоблоці і т.п. Виходом із ситуації може бути ретельне вивчення відгуків туристів. Зрозуміло, що є певні крайнощі в оцінках, але «середня температура по лікарні» Вам буде зрозуміла.

А ось їхати в 5 зірок з нереально низькою ціною ні в якому разі не можна.

Тут явно якийсь підступ: або на території готелю почалося будівництво, або він настільки зіпсувався, що туди ніхто не їде. І тут Вам знову в допомогу відгуки про готель, бажано найсвіжіші.