​Сурена Геворгяна в політику відправила дружина

Сурен Геворгян. Кандидат в депутати від Житомира. Про нього широкому загалу маловідомо, бо він вирішив йди в парламент від міста Жита і Миру нещодавно, з місцевими бізнесменами-депутатами в одних компаніях у міській-обласній радах помічений не був.

Сурен Геворгян має дуже міцні партнерські зв’язки з сильними світу цього, яких цікавить розвиток України. І це не лише наші співгромадяни, а й іноземці. Ось їх зі своїми інвестиціями він готовий приводити в Житомир, щоб місто нарешті почало розвиватися.

«Я буду приводити в Житомир іноземців. Там де іноземці, там гроші. Весь світ будується шляхом інвестиційних надходжень. Не буде інвестицій – не буде економіки, не буде економіки – не буде потужної держави». Сурен Геворгян.

В 2010-му році він познайомився з житомирянкою.

В 2011-му – одружився. Довелося переїхати в Житомир.

До цього він об’їздив увесь світ в бізнесових справах, певний час допомагав підприємствам олігарха Фірташа збільшувати показники реалізації продукції. Також встиг попрацював в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку, звідки був переведений на роботу до Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності.

«Я можу сам писати закони, я їх писав, я вносив зміни до податкового й митного кодексу. Тобто, якщо я стану депутатом, мені не треба буде вчитися і освоюватися. Найголовніше, що треба зробити і я цього добиватимусь – у податковій сфері – скасувати пільги й ввести прозорий механізм фукнціонування ПДВ. Прибутковий податкок в Україні – 45%, а в Америці – 25%. То чи прийдуть до нас інвестиції? Треба щоб прийшли. У митній сфері, в першу чергу, потрібно скасувати безпідставні перевірки, які шкодять бізнесу». Сурен Геворгян.

У червні 2000 року його запросили на керівні посади до ПІІ «ТНК-Україна». У березні 2003 року інвестував у вже свій аграрний бізнес, створивши та очоливши ПП «Канон» у Сквирському районі Київської області. У 2004-2008 роках співпрацював з компаніями групи «Остхем». У грудні 2005 року створив та очолив ТОВ «Агрокем» – найпотужнішого дистриб’ютора мінеральних добрив України. З березня 2008 року займається лише власним бізнесом та є директором ТОВ «Юнайтед Кемікалс».

З 2014 року інвестує у швейне виробництво у Житомирі, створивши ТОВ «Швейна фабрика «Марічка». Почав з невеликого цеху з виробництва одягу. Спочатку було 2 станки, зараз 8. Купили китайське обладнання для виготовлення принтів, закліпок, щоб в Житомирі було менше китайського одягу.

Він бачив Нью-Йорк, Париж, Мілан, але Житомир йому миліший. Це його слова. Останнім часом вдома на кухні постійно обурювався, дивлячись новини. Дружина, не витримавши, сказала: «То якщо ти так все знаєш, як правильно робити – то йди балотуйся, чого сидиш вдома?» Ось він і пішов.

З дружиною

В політиці

Якби в парламенті сформувалась фракція «Народного руху», яку б очолював В’ячеслав Чорновіл, Геворгян долучився б до цієї фракції. А наразі він не бачить, до кого приєднуватися. Тому буде позафракційним, або шукатиме таких самих як він й з ними об’єднуватиметься.

В якому комітеті працюватиме – для нього питання визначене – в комітеті фінансів і банківської діяльності.

«Найбільша проблема України – це відсутність громадянського суспільства. Корупція і неефективність влади – це наслідок. Спочатку прийде громадянське суспільство, а потім прийдуть гроші. Спочатку перше, потім друге. Я все робитиму, щоб прийшло громадянське суспільство. Ми сьогодні закладаємо підвалини розвитку України на століття вперед.» Сурен Геворгян.

Ідеологія в Україні, на переконання кандидата, має бути ліберальною без негативного підтексту, яким наділяють це слово. «Кожен українець – господар. Мені подобається українське село. У нас не може бути соціалізм, радикальний капіталізм (олігархат), лише ліберальні засади, громадянське суспільство, свобода, верховенство права, гуманізм».

Сурен Геворгян нова в інформаційному просторі людина. Яке місце він посяде в передвиборчій гонці кандидатів до Верховної ради – побачимо.