​Світлана Фабрикант: реваншисти намагаються звести рахунки з «Сильною Україною»

Якщо Україна хоче стати цивілізованою європейською державою, влада повинна припинити потурання застосуванню брудних виборчих технологій. Про це заявила народний депутат, заступник лідера партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Світлана Фабрикант в Одесі на прес-конференції.

«Ми звикли, що кожна виборча кампанія рясніє контрпропагандою, чорним піаром, агресивними випадами на адресу конкурентів. На наш погляд, ситуація особливо виходить з-під контролю як влади, так і правоохоронців. Для нас це перші і дуже важливі вибори, ми не очікували, що зіткнемося з такою кількістю бруду», – зазначила Світлана Фабрикант.

За її словами, ті політичні сили, які створюють провокації проти «Сильної України», роблять це, тому що відчувають сильного конкурента.

«З одного боку, це тішить наше самолюбство (якщо б ми нічого з себе не представляли, з нами б не зводили рахунки). З іншого боку, ми не хочемо брати участь в цьому неподобстві. Думка партії «Сильна Україна» така: основний бруд і зведення рахунків при потуранні влади на нашу адресу відбувається з боку т.зв. «Реваншистського блоку». На жаль, партія, яка називає себе опозиційною, замість боротьби з владою бореться з іншою опозиційною силою, яка захищає в більшій частині інтереси Південного Сходу. Ми вважаємо, це технічний проект влади», – заявила політик.

Світлана Фабрикант підкреслила, люди повинні дати оцінку таким діям конкурентів під час голосування.

«Ми сподіваємося, що люди зможуть зрозуміти, що відбувається. Ми хочемо, щоб подібні технології з української політики пішли назавжди, якщо ми хочемо говорити про нову і цивілізовану країну», – резюмувала Світлана Фабрикант.

Нагадаємо, раніше партія Сергія Тігіпка “Сильна Україна” заявила про масове застосування “брудних” виборчих технологій з боку конкурентів.

Зокрема, «Сильна Україна» надала до Центрвиборчкому ряд доказів про те, що:

1. Правоохоронці не реагують належним чином на напади, побиття та викрадення активістів “Сильної України” в Херсоні, Сумах, Чернівцях, Миколаєві, Ізмаїлі, не розслідують ці злочини і не запобігають їм. У Херсоні екстремісти в балаклавах напали на прихильників партії в присутності і при повній бездіяльності місцевої міліції.

2. Почастішали випадки знищення зовнішньої реклами партії. Так, в одній тільки Одесі в ніч на 13 жовтня пошкоджено більше ста білл-бордів.

3. У ряді міст України поширюються незаконна, підпільно надрукована агітпродукція, в якій містятьсянаклепницькі, неправдиві відомості про кандидатів “Сильної України” та її лідера Сергія Тігіпка.

«Брехлива і агресивна кампанія проти«Сильної України»пов’язана з тим, що саме ця партія, згідно з численними соціологічними опитуваннями, є єдиною опозиційною партією, яка пройде прохідний бар’єр і буде представлена в парламенті. Тому наша партія піддається надзвичайному тиску при повному потуранні влади, що фактично є підтримкою злочинних дій, і сприяє поширенню в суспільстві атмосфери безкарності та беззаконня», – йдеться в заяві партії.

Також політична сила висловила сподівання, що органи центральної влади, які декларують прихильність принципам демократії та європейських правових норм, зможуть вжити належних заходів для припинення використання “чорних виборчих технологій” в кампанії з дострокових виборів до ВР.