​«Сильна Україна» виступає в ролі конструктивної опозиції – політолог

Політолог Володимир Фесенко вважає, що з усіх партій, які йдуть на парламентські вибори, тільки партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна» є конструктивною опозицією.

«Градус війни істотно знизився. І, можливо, це сприяло тому, що увага почала приділятися іншим проблемам, активно почала обговорюватися соціально-економічна проблематика. Значною мірою цьому сприяла позиція окремих кандидатів, партійних лідерів, зокрема, Сергія Тігіпка, який першим став піднімати економічну проблематику виборчої кампанії», – заявив Володимир Фесенко.

У той же час, інші опозиційні сили, на думку політолога, займають деструктивну позицію.

«Опозиційний блок, наприклад, займає суто критиканскую позицію – це та лінія, яка традиційно використовувалася в свій час Партією регіонів, що «в усьому винні «попередники», – переконаний політолог. – Взагалі їх відрізняє дуже агресивна реклама, вони себе називають партією миру, а по суті, виступають в ролі партії війни. Але все ж те, що стали обговорювати проблематику економічну, проблематику реформ – на мій погляд, це вже невеликий зсув вперед ».

Про це інформує Кореспондент.

Політолог також вважає, що політсили, які агресивно ведуть свою виборчу кампанію, можуть залишитися за бортом парламенту.

«Такі партії, до речі, можуть і не потрапити в парламент, приміром, під загрозою непроходження націоналісти, комуністи, на межі Опозиційний блок. Ця агресія характерна для політичних сил, які тяжіють до полюсів і намагаються представити картину просто чорно-білою, без нюансів. Більш прагматичною політичною силою є,наприклад «Сильна Україна». «Сильна Україна» виступає в ролі опозиційної партії, критикує дії уряду, при цьому пропонує свої варіанти, свій підхід до реформ, акцентуючи увагу на соціально-економічній проблематиці», – переконаний Володимир Фесенко.