У Чуднові в переддень виборів роздавали чорнуху проти Развадовського

У Чуднові у переддень голосування правоохоронці затримали розповсюджувача фальшивих листівок проти Віктора Развадовського.

Нинішня кампанія на 67-му виборчому окрузі видалася доволі брудною, незважаючи навіть на прийняття Верховною Радою України 14 жовтня 2014 року у другому читанні та в цілому законопроекту № 4741 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян), підписаного Президентом України».

У Чуднові навіть нові кримінальних санкцій за порушення виборчого законодавства не стали перешкодою для водія автобуса марки «Mercedes», який учора розповсюджував кольорові листівки двох видів без вихідних даних про Віктора Развадовського по вул. Червоноармійській.

У відповідь на інформацію від місцевого жителя про незаконну передвиборчу агітацію, «вояжера» пізнього вечора (біля 22.00 год.) 25 жовтня 2014 року правоохорнці затримали у селі Будичани Чуднівського району. Керував транспортним засобом Анатолій Опрелянський – приватний підприємець, представник Громадської ради при голові Чуднівської райдержадміністрації (до складу якої введений розпорядженням нині екс-голови Чуднівської РДА Юрія Іванця). У салоні його «Mercedesа» працівники міліції виявили біля півтори тисячі згадуваних листівок, скоч та інші необхідні для «парканної» агітації речі.

Наразі керівництво Чуднівського райвідділу УМВС в Житомирській області коментувати цю подію відмовилося, наголосивши на тому, що діятиме згідно з вимогами чинного законодавства України. Не вдалося місцевим журналістам отримати коментар про мотиви протиправних дій і самого Анатолія Опрелянського.

Назар ПРОМІНЬ