У Дебоя інша думка щодо демонтажу АТБ

У період розпалу виборчої кампанії 250 житомирян, разом з кандидатом в народні депутати по мажоритарному окргу №62 Бориславом Розенблатом, вночі знесли конструкції магазину АТБ, який будується в центральній частині Житомира.

Рішення суду щодо таких дій не було. Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин впевнений, що негативних наслідків для міста ця дія не матиме.

“Місто не приймало участі в знесенні “АТБ”, тому я не бачу жодних правових наслідків для громади. Я проти того, аби житомиряни вчиняли такі дії до будь-якого будівництва. Але, я думаю, вони виправдані тим, що інвестори не хотіли йти на жодні поступки та шукати шляхи виходу з ситуації”, – сказав Сухомлин.

Борислав Розенблат погодився за 1 гривню надати техніку для демонтажу конструкцій. Цю акцію він не пов’язує з виборчою кампанією.

“Я це питання (авт. – будівництво “АТБ”) піднімав ще у 2012 році. Зараз це робиться, бо раніше не вдавалося”, – сказав Розенблат.

“Виборча кампанія і знесення магазину – це співпадіння… Швидше від усього, тут роль зіграло, що до цього представники “Олесі” привезли тітушок, і ті порозбивали вікна”, – сказав Сергій Сухомлин.

Натомість в місцевому інформпросторі з’явились заголовки типу: “Борис Розенблат повалив АТБ”, “Борислав Розенблат ініціює громадські обговорення, під час яких житомиряни вирішать, що хочуть бачити на місці АТБ ”, “Мокрицький і Розенблат у прямому ефірі «Союз-ТВ» поговорять про АТБ ”. 

Ці новини виставлялися як політична реклама. Згодом на кількох радіочастотах нашого міста з’явилася інформація, що Борислав Розенблат подолав символ корупції Дебоя.

За три дні до дня виборів без вихідних даних на паркані вже зруйнованого “АТБ”, з’явилася розтяжка без вихідних даних на таку ж тематику.

Кандидат у народні депутати, екс-мер Володимир Дебой вважає, що початок демонтажу вночі суботи свідчить про незаконність дій збоку одного з кандидатів в народні депутати та спробу пропіаритися. 

На думку Дебоя, за ці незаконні дії та нанесені збитки, після виборів прийдеться платити житомирянам з міського бюджету.

“Ми не зупинили це будівництво, бо забудовники скориставшись революційними подіями, почали працювати, коли на Майданах міст лилася кров. Ми б зробили все, щоб бляшанки там не було, але в правову полі і через законні рішення суду”, – каже Дебой.

Трендом нинішньої виборчої кампанії, є допомога армії та підтримка учасників АТО. Про це заявила голова Житомирського осередку “Опора” Жанна Чмут.

Ірина Ярмоленко,
Центр Суспільних Комунікацій

Долю цієї земельної ділянки можуть вирішити громадські слухання, які пропонують провести за участю архітекторів, проектантів, активних представників громади. Результати цих обговорень планують надати міській раді, яка має відповідні повноваження.