У Харкові затримали двох військових з Житомирщини, які везли додому гранати і автомат

Співробітники лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський УМВС України на Південній залізниці затримали двох військовослужбовців, які залізничним транспортом перевозили вибухівку, зброю та боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України на Південній залізниці.

У двох мешканців Житомирської області віком 37 та 42 років правоохоронці виявили та вилучили 10 повних магазинів до автомату «Калашникова», 2гранати «РГД-5», 2 гранати Ф-1 та автомат АКС калібру 5,45 мм.

Кожен із чоловіків пояснює наявність зброї по-своєму. Перший не зміг здати зброю у зоні АТО через зміну дислокації батальйону, тож начебто віз її до Києва, щоб там віддати на збереження. Другий чоловік каже, що віз боєприпаси та гранату до своєї військової частини у Житомирі, оскільки там начебто не вистачає вказаних речей.

Наразі відомості про дані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Санкцією цієї статі передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Обставини справи встановлюються. Матеріали за цим фактом у подальшому будуть передані до військової прокуратури.