У Житомирі “липові” соціальні працівники видурюють у пенсіонерів гроші

На порозі домогосподарства 85-річної жительки обласного центру з’явилися дві незнайомі жінки, які представились соціальними працівниками.

Потрапивши до помешкання, вони акуратно поцікавилися розміром пенсії бабусі та запевнили її, що незабаром вона буде отримувати ще більше. От тільки проблема – усі грошові купюри (причому, незалежно, чи то валюта, чи наші рідні українські гривні) наразі підлягають обміну на нові.

З цією метою і прийшли: мовляв, літнім людям не потрібно зайвий раз іти у державну структуру та вистоювати довгі черги. Тепер усі послуги надаються просто на дому.

От і довірилась їм бабуся. Дістала усі свої збереження на „чорний день” і особисто передала їх в руки шахрайкам – понад 40 тисяч гривень.

Ті, нібито без особливої цікавості, оглянули купюри. Навіть зробили спробу попереписувати їх номери. Проте довго в оселі пенсіонерки залишатися не ризикнули. Відтак, пообіцявши жертві повідомити окремо, коли слід звернутися за новими купюрами, шахрайки поспішили залишити її помешкання. Не забули й прихопити із собою бабусині гроші.

Коли ж господарка хватилася своїх заощаджень, то зрозуміла, що її ошукали та повідомила про факт шахрайства до міліції.

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисниць, їх місцезнаходження та безпосереднього затримання.