У Житомирі “накрили” наркопритон. Фото

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники обласного підрозділу БНОН затримали двох чоловіків просто під час продажу наркотичних засобів на одній з вулиць Житомира. 

Клієнт придбав шприц з 1 мл опію за 80 гривень, повідомляють в УМВС.

На місце події прибула слідчо-оперативна група міліції. Правоохоронці встановили, що наркозбувальниками є двоє житомирян, 30 та 39 років. З’ясовано також, що автомобіль «Део Ланос», яким обидва прибули на зустріч із покупцем наркотовару, зазвичай використовувався одним із затриманих в якості таксі.

Під час огляду у кишені куртки одного з чоловіків було виявлено шприц з рідиною коричневого кольору. Невелику пляшку з близько 35 мл аналогічної речовини з характерним запахом було вилучено правоохоронцями і з автівки. За попередніми висновками експерта, це ацетильований опій.

“Було встановлено, що обидва затриманих причетні до самостійного виробництва наркотичних засобів в орендованому ними приміщенні, де під час санкціонованого обшуку виявлено та вилучено близько кілограма макової соломки, а також приладдя для виготовлення наркозасобів. Окрім того, з цього приміщення вилучено близько 50 набоїв калібром 5,6 мм до нарізної дрібнокаліберної зброї”, – розповів начальник ВБНОН УМВС Житомирщини Ігор Жміда.

Відтак, за викритими фактами триває досудове розслідування одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України – ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

Обидва фігуранта затримані. За чинним законодавством, їм загрожує до десяти років позбавлення волі.