Військових та ветеранів на Житомирщині лікуватимуть медикаментами донецької фірми

Бердичівський обласний госпіталь для ветеранів війни Житомирської облради накупить у двох фірм, одна з яких знаходиться в Донецьку, ліків на загальну суму – 246 тис. грн.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Дата акцепту – 15 жовтня.

Донецьке ТОВ “Фра-М” виграло торги на перший лот. За 205 тис. 131.01 грн. (з ПДВ) з ним мають укласти договір на постачання ліків 15-и найменувань. Київське ТОВ “Медичний центр “М.Т.К.” виграло другий лот – поставить за 41 тис. 008.71 грн. (з ПДВ) 8-м найменувань препаратів.

В торгах брали участь і інші компанії. Напр., Спільне українсько-естонське підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю “Оптіма-Фарм, ЛТД” за перший лот пропонувало 181 тис. грн, але її не допустили через помилки при заповненні документів.

Дві компанії-переможці, згідно інформації порталу “Наші гроші”, входять до улюбленців медичної влади – 2013 року.

ТОВ “Фра-М” походить з Донецька. Його заснували Ходос Сергій Робертович, Свистун Павло Петрович та Фасіліум холдінгз лімітед-Кіпр. Юридична адреса і офіс значиться у Донецьку, який зараз під контролем російських бойовиків так званої “ДНР”.

Іншу фірму засновували дніпропетровці Олена Басс, Олександр Дитяковський та Олександр Суходольський, але з 2007 р. «М.Т.К.» вивели на Кіпр, перереєструвавши власність на фірму «Ліорко Інвестментс Лімітид».

Власниками компанії «М.Т.К.» є лікар-пульмонолог Микола Гуменюк, відомий як співробітник за сумісництвом Національного інституту фтизіатрії та пульмонології. Гуменюк також є директором ТОВ «Юрія-фарм». До складу засновників «М.Т.К.» також входять Анна Гуменюк, Володимир Мирончук та Наталія Марченко.

До речі, ще один цікавий факт, в тендерній документації бердичівський госпіталь значиться за адресою К.Лібкнехта, 52, хоча вулицю ще у січні 2014 року перейменували на Європейську.