Вже екс-заступник глави АП разом з дітьми та друзями понабирав десятки гектарів мисливських угідь на Житомирщині та Київщині

ТОВ «Трипільський мисливець» у 2012 році отримало в користування на 49 років 49,5 тис га мисливських угідь в Кагарлицькому та Обухівському районах Київської області. Раніше цими угіддями користувалось державне господарство «Кагарлицьке», пишуть “Наші гроші“.

Половина статутного капіталу фірми «Трипільський мисливець» належить Сергію Олексієнку. Він у 2008-2011 рр. значився як директор ТОВ «Лістрейд», співвласницями якого є Марина Журавльова, дружина екс-голови Держлісагентства Віктора Сівця, і Ольга Ухова, дружина екс-керівника управління кадрів та контролю Держлісагентства.

Ще 20% зареєстровано на Анатолія Колодочку, котрий відомий як співзасновник ТОВ «Кручі Дніпра». До складу засновників товариства також входять Сергій Андросюк, Євгеній Охріменко, Олег та Олексій Рафальські.

Олексій Рафальський є сином Ігоря Рафальського, який раніше очолював Обухівську РДА. Олег є сином вже екс-заступника голови Адміністрації президента Олега Рафальського (батько і син мають однакові імена), якого сьогодні, відразу після виходу статті, як пишуть “Наші гроші”, звільнили за власним бажанням згідно із заявою, поданою ним до набрання чинності Законом України “Про очищення влади”. . 

Решта 30% ТОВ «Трипільський мисливець» записано на Євгену Ліневич з села Забріддя Житомирської області, звідки родом сам Олег Рафальський.

Крім того, Рафальські-молодші є засновниками ТОВ «Мисливці Полісся», що у 2013 році отримало в користування 6,7 тис га мисливських угідь у Ємільчинському та Червоноармійському районах Житомирської області на 15 років. Співзасновником товариства також є Олександр Халімовський, депутат Червоноармійської райради від «Фронту Змін», у минулому держекоінспектор.

Олег Рафальський-старший  почав працювати в Адміністрації президента з 2003 року. Він був заступником адміністрації за президентства Віктора Януковича (2010-2014 рр.). З червня цього року новообраний президент Петро Порошенко призначив Рафальського заступником глави АП.

Віктор Сівець, колишній голова Держлісагентства (2011-2014 рр.) зокрема відомий тим, що зобов’язав лісництва купити на 15 млн грн. портретів президента Януковича та гербів. Сівця також вважають особистим другом Януковича.