Жарти та анекдоти житомирських солдат в АТО

Солдати нагороджують один одного смішними позивними, дають імена зброї і радіють іграшкам.

Незважаючи на складну ситуацію в зоні АТО, бійці не втрачають почуття гумору і знаходять приводи для позитивних емоцій. “Сегодня” дізналася, як військові жартують і піднімають собі бойовий дух.

Бійці 95-ї аеромобільної бригади з Житомира вирішили підійти до військових буднів креативно і зробили фото за знаменитим полотном Іллі Рєпіна “Запорожці”. Правда, українські десантники, одягнувшись в козацькі строї, замість листа до турецького султана написали звернення до “царя” Путіна. 

“Сегодня” розшукала одного з солдатів, який писав цей лист.

“Ідея розіграти сцену прийшла спонтанно, – говорить десантник. – Ми зробили це для того, щоб полоскотати нерви тим, хто вирішив напасти на Україну. Козацький одяг нам допомогли дістати знайомі з режисерського об’єднання, а кулемети і зброя були справжні. Солдати що хотіли, те й диктували в лист. Наприклад, мій товариш Ваня просто сяяв: “Якщо ти прийдеш сюди, ми тобі дамо копняка. А Яника віддай нам, ми його на йолку посадимо”. 

Такими акціями ми намагаємося перемикатися на позитив і піднімати собі настрій”.

Один із солдатів на Сході, виклавши своє фото в шапці-вушанці в соціальну мережу, підписав його: “Балалайку і самовар сказали добути в бою”. А боєць 95-ї бригади поділився із “Сегодня” анекдотом: 

“Пішов солдат у розвідку, раптом бачить сепаратиста з автоматом. “Ти хто?” – питає солдат. “Я з ДНР, а ЧО?” – каже сепар. “А ТО”, – відповідає солдат і пускає автоматну чергу.

Складають військові і частушки про бойовиків: “За царя за Николая, за духовны скрепы и за бороду Бабая умирать нам лепо“. 

А деякі солдати навіть облаштовують “зручності” в польових умовах, встановлюючи будку і підписуючи на її дверях: “Тут ДНР”.