Житомирське ТТУ закупить ще 13 тролейбусів у дніпропетровців, а міська лікарня 9 автівок у “регіонала”

КП “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління” закупить 13 тролейбусів, а КУ “Центральна дитяча міська лікарня” – 9 автівок.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

У дніпропетровського ТОВ “ДУОТРАНС”, яке стало переможцем торгів, закуплять б/в тролейбуси за 5 млн. 978 тис. 700 грн. (з ПДВ). Дата акцепту – 9 жовтня. Будуть це тролейбуси  довжиною 11,5-12 м чи 17-18 м, не зазначається, але, якщо поглянути на попередні торги і визначення переможця (30 вересня дніпропетровці виграли тендер на постачання 20 тролейбусів: 11,5-12 м – 4 млн. 700 тис. та 17-18 м – 5 млн. 790 тис.), то скоріш за все, це будуть машини саме 11-12 м.

Нагадаємо, як писав Репортер, у липні міська влада за 6 млн. грн., які виділила міська рада, мала закупити б/у німецькі тролейбуси МАN, на які їздили дивитись і про які, наче, вже тоді домовились. 

За 12 млн. грн., які виділили Житомиру обласні депутати, планували закупити 13 тролейбусів Львіського автозаводу. 

Але, як повідомили джерела Репортера в міській раді, домовленостей, анонсованих владою, не було, а німецькі тролейбуси просто купили інші. Тому довелося домовлятись з дніпропетровцями  за покупку їхніх “беушних” “Шкод” 90-х років.

Щодо міської лікарні, то згідно інформації Вісника, 9 “легковиків” (марка і для яких потреб не уточнюється) за 891 тис. 900 грн. (з ПДВ) закуплять у підприємства з іноземними інвестиціями “Автоінвестстрой-Брок”. Дата акцепту – 10 жовтня. Інших учасників не було. В документах пояснюють, що “замовником було двічі відмінено процедуру закупівлі через відсутність достатньої кількості учасників”, тому закупівля відбудеться у одного учасника.

Як пишуть “Наші гроші“, “Автоінвестстрой-Брок” входить в групу АІС народного депутата від Партії регіонів Дмитра Святаша, офіційно власність заведена на кіпрську “Радолін Трейдінг Лімітед”. Нещодавно компанія, теж без інших учасників, отримала замовлення на постачання 40 автівок на базі типу ГАЗ-32213 для Нацгвардії.