Житомирській ОДТРК зменшили мовлення на ФМ-частотах до 4 годин на добу

Перші рішення про переоформлення ліцензій обласних телерадіокомпаній у частині зменшення обсягу їх мовлення на ФМ-частотах ухвалено на засіданні Національної ради 2 жовтня. 

Це початок процесу, який дасть можливість створити національну мережу Українського радіо в ФМ-діапазоні, повідомляє прес-служба Нацради.

“Це той проект, який дасть змогу сформувати національну систему ФМ-радіомовлення, заощадити гроші, збалансувати мовлення, щоб національний мовник мав частоти там, де досі цього не було, і водночас місцевий мовник матиме кілька годин на добу на мережах НРКУ, де не має”, – висловився на засіданні голова Національної ради Юрій Артеменко.

На сьогоднішньому засіданні внесено зміни до ліцензій п’яти ОДТРК – Тернопільської, Запорізької, Сумської, Житомирської, Херсонської, де обсяг мовлення на ФМ-частотах зменшено до 4 годин на добу. Компанії тепер мовитимуть у певні відрізки часу: 08:10 – 09:00, 10:10 – 10:20, 12:10 – 12:20, 13:10 – 15:00, 16:10 – 16:20, 18:10 – 19:00.

Також 2 жовтня відбулася робоча зустріч із цього питання із представниками Державного комітету телебачення і радіомовлення. 

Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, намір реалізувати цей проект було оголошено 5 вересня 2014 року на спільній робочій нараді.

“Ми плануємо створити єдину радіомережу, на якій транслюватимуть свої програми НРКУ та ОДТРК, розподіляючи ефір таким чином, щоб актуальна інформація загальнонаціонального і регіонального значення своєчасно і у повному обсязі доводилася до слухачів у зручний для них час”,– зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.