​”Найшвидший електрокар в світі” майже готовий до серійного виробництва

Без категорії

Компанія Detroit Electric розповсюдила зображення фінального варіанту дизайну свого електричного спорткара SP: 01, який раніше позиціонувався як найдинамічніший електромобіль в світі. 

Перші екземпляри спорткара зійдуть з конвеєра вже в кінці цього року.

Раніше компанія планувала, що до кінця 2014 року перші товарні зразки спорткара вже доберуться до своїх покупців, однак американським інженерам було потрібно додатковий час для доопрацювання дизайну і аеродинаміки спорткара. У підсумку SP: 01 отримав модернізовані дифузор і антикрило, а також злегка видозмінені повітрозабірники в передньому бампері.

Detroit Electric стверджувала, що SP: 01 зможе прискорюватися до 100 км / год всього за 3,7 секунди, що зробило б купе дійсно найдинамічнішим електромобілем в світі. Однак, поки американці наводили на своє купе останній лоск, каліфорнійська компанія Tesla Motors представила повнопривідну версію Model S, яка в найпотужнішій своїй модифікації витрачає на тій же вправі 3,2 секунди.

Не вийде, найімовірніше, у Detroit Electric і зіграти на фінансовій складовій: передбачувана вартість спорткара становить 100 500 фунтів стерлінгів, або трохи менше 130 000 євро.

Компанія вже відкрила прийом попередніх замовлень. Вироблятися американський електрокар буде на території Великобританії, на заводі в Лімінгтоні, оскільки основними ринками для SP: 01 названі Європа і деякі країни Азії.