Більшість житомирян вважає, що Михайлівська має виглядати як у 19 столітті

Більшість житомирян, що прийшли 2 листопада обговорити проекти реконструкції Михайлівської, вважають, що вулиця має виглядати як у 19 столітті.

Про це розповів краєзнавець  та член містобудівної ради Георгіц Мокрицький, пише “Житомир.інфо“.

За його словами, вулиця Михайлівська повинна передавати дух позаминулого століття.

“Я вже протягом кількох хвилин, знаходячись на Михайлівській вулиці, почув багато слушних пропозицій і впевнився в тому, що більшість все таки підтримує ідею, що ця вулиця має набути такого вигляду, який вона мала в 19 сторіччі і благоустрій має відповідати. По вигляду, по настрою він повинен в людей викликати таке враження, що ми на дуже старій вулиці”, – запевнив Георгій Мокрицький.

За словами начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенії Черкасової, кожен охочий житомирянин може висловити свою точку зору на запропоновані проекти реконструкції пішохідної вулиці.

“Це конкурсні роботи по реконструкції вулиці Михайлівської, і у нас є конкурс по пам’ятнику Ольжичу. Були подані роботи для підбиття підсумків, ми вирішили спочатку провести обговорення, а потім роботу з журі. Тому ми сьогодні вирішили провести обговорення. Ми збираємо в тому числі і думку людей, є можливість записати свою думку, висловити її. І вже потім на основі на цієї думки будемо приймати рішення”, – розповіла Євгенія Черкасова.

Нагадаємо, управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради запросило всіх небайдужих житомирян на обговорення конкурсних матеріалів по реконструкції вул. Михайлівської та пропозицій по встановленню пам’ятника Олегу Ольжичу на розі вулиць Перемоги і Ольжича.