Дороги Житомирської області в критичній ситуації і не готові до зими

Осінній комісійний огляд доріг показав, що дорожньо-комунальні служби не в повній мірі готові до роботи в зимовий період.

Про це заявив начальник департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ України Анатолій Сіренко на прес-конференції в п’ятницю, 14 листопада, пише “Корреспондент“.

Найбільш критична ситуація, за його словом, на дорогах Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської та Миколаївській областях. 

“Ми провели обстеження доріг у вересні-жовтні, надали інформацію в органи місцевого самоврядування, звернули увагу на відсутність необхідних запасів солі, піску, на необхідність забезпечення пально-мастильними матеріалами підрозділів, які повинні займатися прибиранням проїжджої частини. Також ми звернули увагу на технічний стан транспортних засобів, спеціальної дорожньої техніки”, – розповів Сіренко.

“Дорожні організації приготували менше половини протиожеледних матеріалів”, – сказав начальник ДАІ.

Він звернувся до всіх водіїв з проханням переходити на зимовий варіант руху: змінити гуму з літньої на зимову, перейти до зниження швидкісного режиму і посилити увагу при русі.