Джон Гальяно заплатить Christian Dior 1 долар

Скандальна історія тяганини Джона Гальяно і брендів Christian Dior і John Galliano офіційно закінчилася в паризькому суді. Але французьке законодавство виявилося не на боці опального дизайнера.

Нагадаємо, що Джон Гальяно подав до суду позов відносно Christian Dior і John Galliano на суму 2,4 і 13 мільйонів євро відповідно. У своєму позові дизайнер звинуватив колишніх роботодавців в незаконному звільненні, на що друга сторона заявляла, що Гальяно ніколи не був їх співробітником, а був лише незалежним підрядником. 

На засіданні кутюр’є заявив що, обидві компанії були повністю обізнані про стан його здоров’я, алкогольної та наркотичної залежності, яка призвела до нервового зриву в 2011 році і подальшого звільнення за антисемітські та расистські висловлювання.

«Ці дві компанії були повністю обізнані про мій стан. Я не можу дозволити 17 рокам, які я провів в Dior, бути закресленими. Протягом цих років, як креативний директор будинку, я не розумів, що його успіх – помножені продажі в чотири рази, приведуть до найбільшої для мене утрати: втрати фізичного і психічного здоров’я. Більше і більше роботи, більше обов’язків, більше тиску, небезпечний і безвихідний вир, що вийшов з-під контролю», – додав Джон під час слухання.

Однак паризький суд зізнаннями Гальяно не перейнявся, а замість цього зобов’язав дизайнера виплатити колишнім роботодавцям 1 долар і 26 центів. Сума символічна, але від цього, здається, ще образливішою.

Хочеться вірити, що такий результат подій не сильно засмутить дизайнера, у якого зараз вистачає роботи – весь світ, затамувавши подих, чекає дебютної колекції кутюр’є для Maison Martin Margiela.


Наращивание ногтей гелем. Узнайте плюсы и минусы этого процесса. С IMPRESS  – это 5-минутное дело..