Канал ITV зніме серіал про доктора Джекіля і містера Хайда

Через тиждень після оголошення про початок роботи над шестисерійною драмою “The Frankenstein Chronicles” за мотивами роману Мері Шеллі з Шоном Біном у головній ролі, британський канал ITV анонсував виробництво ще одного серіалу за літературним твором. 

Як повідомляє видання The Hollywood Reporter, мова йде про пригодницький бойовик з десяти серій під назвою “Jekyll & Hyde”, заснованому на повісті Роберта Льюїса Стівенсона “Дивна історія доктора Джекіла і містера Хайда”.

Чарлі Хігсон (“Міс Марпл Агати Крісті”) написав сценарій і виступить виконавчим продюсером десятисерійного шоу, яке, як сказано в заяві каналу, “являє собою суміш детектива, фентезі, жаху і наукової фантастики”. 

Дія сюжету відбувається в 1930-х роках в Лондоні за часів “голлівудського гламуру, машин з кузовом обтічної форми і фільмів про монстрів”. Головним дійовим персонажем є Роберт Джекіл (онук доктора Джекіла з твору Стівенсона), який хоче зрозуміти природу свого прокляття.

“Це приваблива ідея – взяти роботу Стівенсона і використовувати її в якості основи для нового Джекіла і Хайда”, – зазначив Хігсон, який прославився в 1990-х скетч-комедією “The Fast Show”, що виходила на BBC. 

 “Завдяки Джекілю і Хайду величезна кількість супергероїв, ведуть подвійне секретне життя, отримали своє втілення в мистецтві. Він – один з найважливіших і найвпливовіших літературних персонажів, і попрацювати з його образом, це велика честь для нас”.

Постановником серіалу, виробництво якого почнеться в Індії в січні 2015 року та продовжиться в Лондоні з лютого по липень, призначений Колін Тіг (“Біла королева”). 

Деталі, що стосуються кастингу, будуть повідомлені найближчим часом.